Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Ν/Α
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 3 μέτρια κολοκυθάκια
- ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κούπα νερό
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κούπα ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε νερό και ανακατεύουμε πάλι ώστε να μη σβολιάσει.
- Βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι σε ένα χαμηλό πιάτο για να μπορούμε να καλύπτουμε με αυτή την κρούστα τα κολοκυθάκια πριν τα βάλουμε στο τηγάνι.
- Σε ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Περνάμε κάθε φέτα από τα κολοκυθάκια και από τις δύο πλευρές στο αλεύρι και βάζουμε στο ζεστό λάδι.
- Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε και τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου