Συνταγή : Νίκη Τρεσσου, Ευδοκία Φυλακούρη
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα περίπου 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι (από σπάλα), κομμένο σε κύβους 2 -3 εκ.
- 1 μεγάλο μαρούλι, καθαρισμένο, χοντροκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένο
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι - πιπέρι
- φρεσκοτριμμένο χυμός από 2 λεμόνια (ή όσος μας αρέσει)
- 2 κρόκοι αυγών
- 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 80 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν, ρίχνουμε το μοσχάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά, αλατοπίπερο και νερό να το σκεπάζει κατά 2 - 3 εκ. Βράζουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Τα τελευταία 15 λεπτά, προσθέτουμε το μαρούλι. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ και το λεμόνι και προσθέτουμε 200 ml από το ζουμί της κατσαρόλας.
- Χτυπάμε και αδειάζουμε το μείγμα στο φαγητό, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
Στο ποτήρι μας
- Ενα Chardonnay περασμένο από βαρέλι, ένα Νυχτέρι, κρασιά με σώμα και ένταση.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου