Χρόνος παρασκευής : 60 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας : 40 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 10 άτομα
Για τη ζύμη
- 250 γρ Βούτυρο Χωριό τ. Κερκύρας
- 250 γρ ζάχαρη
- 6 αβγά
- 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- 400 γρ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 200 γρ τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- Φρέσκο βούτυρο αγελάδος Χωριό για το άλειμμα του ταψιού
Για το σιρόπι
- 3 νεροπότηρα νερό
- 2 νεροπότηρα ζάχαρη
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Χωρίζετε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα , την φυλάτε στο ψυγείο.
- Στο κάδο του μίξερ σας ρίχνετε το Βούτυρο ΧΩΡΙΟ τ. Κερκύρας και τη ζάχαρη.
- Τα κτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
- Ρίχνετε τους κρόκους των αβγών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν.
- Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη καρυδόψιχα και τη φρυγανιά.
- Διαλύετε το μπέικιν πάουντερ μέσα στο κονιάκ και το ρίχνετε στο μείγμα.
- Προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά. Δουλεύετε ακόμα για 2 λεπτά .
- Σταματάτε το μίξερ, ρίχνετε μέσα τη μαρέγκα και την ενσωματώνετε απαλά στο μείγμα με μια σπάτουλα.
- Βουτυρώνετε ένα ταψί, αδειάζετε το μείγμα και ψήνετε στους 180ο για περίπου 45 λεπτά.
- Δοκιμάζετε εάν έχει γίνει βάζοντας ένα μαχαίρι μέσα στη ψημένη ζύμη.
- Εάν βγει στεγνό η καρυδόπιτα είναι έτοιμη.
- Όσο ψήνετε την καρυδόπιτα φτιάχνετε το σιρόπι.
Σημείωση: Προτιμήστε ένα αντικολλητικό ταψί για την ευκολία σας.
Πηγή - minervahorio.gr / Συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου