ΜΕΝΟΥ

Pages

Καρυδόπιτα του Ηλία Μαμαλάκη

Μία φανταστική καρυδόπιτα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.

Χρόνος παρασκευής : 60 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας : 40 λεπτά 




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ 
για 10 άτομα
Για τη ζύμη
  • 250 γρ Βούτυρο Χωριό τ. Κερκύρας
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 400 γρ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 200 γρ τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • Φρέσκο βούτυρο αγελάδος Χωριό για το άλειμμα του ταψιού

Για το σιρόπι
  • 3 νεροπότηρα νερό
  • 2 νεροπότηρα ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Χωρίζετε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια.
  • Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα , την φυλάτε στο ψυγείο.
  • Στο κάδο του μίξερ σας ρίχνετε το Βούτυρο ΧΩΡΙΟ τ. Κερκύρας και τη ζάχαρη. 
  • Τα κτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
  • Ρίχνετε τους κρόκους των αβγών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν. 
  •  Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη καρυδόψιχα και τη φρυγανιά.
  • Διαλύετε το μπέικιν πάουντερ μέσα στο κονιάκ και το ρίχνετε στο μείγμα.
  • Προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά. Δουλεύετε ακόμα για 2 λεπτά .
  • Σταματάτε το μίξερ, ρίχνετε μέσα τη μαρέγκα και την ενσωματώνετε απαλά στο μείγμα με μια σπάτουλα.
  • Βουτυρώνετε ένα ταψί, αδειάζετε το μείγμα και ψήνετε στους 180ο για περίπου 45 λεπτά.
  • Δοκιμάζετε εάν έχει γίνει βάζοντας ένα μαχαίρι μέσα στη ψημένη ζύμη. 
  •  Εάν βγει στεγνό η καρυδόπιτα είναι έτοιμη.
  • Όσο ψήνετε την καρυδόπιτα φτιάχνετε το σιρόπι.

Σημείωση: Προτιμήστε ένα αντικολλητικό ταψί για την ευκολία σας.



Πηγή - minervahorio.gr / Συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου