ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητό μοσχαρίσιο φιλέτο σε κρούστα αρωματικών βοτάνων

Μοσχαρίσιο φιλέτο που θα σας ξετρελάνει


Χρόνος Προετοιμασίας 40'








 ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 10 άτομα
  • 2800 γρ. μοσχάρι ( 2 φιλέτα των 1400 γρ.)
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • θυμάρι 1 κ.σ.
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη





~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το σκόρδο, την παρμεζάνα, το λάδι, το θυμάρι, τον βασιλικό,τον δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι, να λιώσει και να κάψει, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας καλά απο όλες τις πλευρές και το βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα απο όλες τις πλευρές του, περίπου 3-4 λεπτά για κάθε πλευρά.
  • Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ταψί. Αλείφουμε το κρέας με το μίγμα των μυρωδικών που φτιάξαμε και ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
  • Βγάζουμε απο το φούρνο το κρέας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά πρίν το κόψουμε σε φέτες.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου