ΜΕΝΟΥ

Pages

Παραδοσιακές δίπλες


Σιροπιαστές τηγανιτές δίπλες με άρωμα πορτοκάλι για να συνοδέψτε το αγαπημένο σας ρόφημα

Απαιτούμενος χρόνος : 25 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 200 γραμμάρια φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • 1 πορτοκάλι(θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 200 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 200 γραμμάρια γάλα
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις δίπλες
  • για το σιρόπι και το γαρνίρισμα θα χρειαστούμε:
  • 500 γραμμάρια νερό
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • μέλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για το σιρόπι
  • Για να φτιάξουμε το σιρόπι με το οποίο θα εμπλουτίσουμε τη γεύση του γλυκού,βάζουμε σε μια κατσαρόλα 500 γραμμάρια νερό και 500 γραμμάρια ζάχαρη.
  • Ανοίγουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν.
  • Σε 2 λεπτά το σιρόπι είναι έτοιμο.

Για τις Δίπλες
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 200 γραμμάρια γάλα, 200 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι,200 γραμμάρια ελαιόλαδο και 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη.
  • Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ με το γάντζο.
  • Μόλις δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα,σταματάμε το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε 2 αυγά, 1.300 γραμμάρια αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα.
  • Αρχίζουμε να ζυμώνουμε τα υλικά με τα χέρια μας.
  • Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη.
  • Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για 20 λεπτά.
  • Στο χρονικό αυτό σημείο,χρησιμοποιώντας τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 1 εκατοστό.
  • Κόβουμε τη ζύμη με το μαχαίρι σε λωρίδες στο μέγεθος μιας δίπλας.
  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
  • Μόλις ζεσταθεί,βάζουμε τις δίπλες μέσα και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Ενώ τις τηγανίζουμε,χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα,διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
  • Όταν ψηθούν,τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε πάνω σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας με το οποίο μπορούμε και να τις τυλίξουμε.
  • Αυτό γίνεται για να στραγγίξουν και να φύγει το πολύ λάδι.
  • Όταν στραγγίξουν,τις βουτάμε στο σιρόπι και τις τοποθετούμε ξανά σε πιατέλα για να τις σερβίρουμε.
  • Πριν τις σερβίρουμε,ρίχνουμε από πάνω μέλι και αν θέλουμε γαρνίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου