Σιροπιαστές τηγανιτές δίπλες με άρωμα πορτοκάλι για να συνοδέψτε το αγαπημένο σας ρόφημα
Απαιτούμενος χρόνος : 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 200 γραμμάρια φρέσκος χυμός πορτοκάλι
- 1 πορτοκάλι(θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
- 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 200 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 200 γραμμάρια γάλα
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις δίπλες
- για το σιρόπι και το γαρνίρισμα θα χρειαστούμε:
- 500 γραμμάρια νερό
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- μέλι
- ξύσμα πορτοκαλιού
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για το σιρόπι - Για να φτιάξουμε το σιρόπι με το οποίο θα εμπλουτίσουμε τη γεύση του γλυκού,βάζουμε σε μια κατσαρόλα 500 γραμμάρια νερό και 500 γραμμάρια ζάχαρη.
- Ανοίγουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν.
- Σε 2 λεπτά το σιρόπι είναι έτοιμο.
Για τις Δίπλες
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 200 γραμμάρια γάλα, 200 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι,200 γραμμάρια ελαιόλαδο και 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη.
- Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ με το γάντζο.
- Μόλις δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα,σταματάμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε 2 αυγά, 1.300 γραμμάρια αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα.
- Αρχίζουμε να ζυμώνουμε τα υλικά με τα χέρια μας.
- Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για 20 λεπτά.
- Στο χρονικό αυτό σημείο,χρησιμοποιώντας τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 1 εκατοστό.
- Κόβουμε τη ζύμη με το μαχαίρι σε λωρίδες στο μέγεθος μιας δίπλας.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
- Μόλις ζεσταθεί,βάζουμε τις δίπλες μέσα και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Ενώ τις τηγανίζουμε,χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα,διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
- Όταν ψηθούν,τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε πάνω σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας με το οποίο μπορούμε και να τις τυλίξουμε.
- Αυτό γίνεται για να στραγγίξουν και να φύγει το πολύ λάδι.
- Όταν στραγγίξουν,τις βουτάμε στο σιρόπι και τις τοποθετούμε ξανά σε πιατέλα για να τις σερβίρουμε.
- Πριν τις σερβίρουμε,ρίχνουμε από πάνω μέλι και αν θέλουμε γαρνίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου