Ενα Χρισουγεννιάτικο κεικ από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για το σιρόπι:
Για το σερβίρισμα:
Για το σιρόπι
Συναρμολόγηση
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - Chef On Air \ Συνταγή του Ανδρέα Λαγού
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 άτομα
Για το κέικ:- 250 γρ. ξινόγαλο
- 3 αβγά
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 150 γρ. πετιμέζι
- 150 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
- 1 κ.γ. κάρδαμο σκόνη
- 400-450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
Για το σιρόπι:
- Χυμό από 3 ρόδια
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
Για το σερβίρισμα:
- Σπόρους από 2 ρόδια
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για το κέικ- Βάζουμε σε ένα μπολ το ξινόγαλο, τα αβγά, τη ζάχαρη, το πετιμέζι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και τη σόδα κοσκινισμένα, το κάρδαμο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε.
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα τηγάνι και την προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα για κέικ.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα 24 εκ. διάμετρο, στρωμένη με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν τρυπήσουμε το κέντρο του κέικ.
Για το σιρόπι
- Στύβουμε τα ρόδια στον αποχυμωτή.
- Βάζουμε το χυμό ρόδι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε και βράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
- Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το βγάζουμε από τη φόρμα.
- Το περιχύνουμε με σιρόπι και πασπαλίζουμε με τους σπόρους ροδιού.
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - Chef On Air \ Συνταγή του Ανδρέα Λαγού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου