ΜΕΝΟΥ

Pages

Καλότυχο κεικ με ρόδι

Ενα  Χρισουγεννιάτικο κεικ από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό.
 







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 άτομα
Για το κέικ:
  • 250 γρ. ξινόγαλο
  • 3 αβγά
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. πετιμέζι
  • 150 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 1 κ.γ. κάρδαμο σκόνη
  • 400-450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
 
Για το σιρόπι:
  • Χυμό από 3 ρόδια
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή

Για το σερβίρισμα:
  • Σπόρους από 2 ρόδια
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για το κέικ
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το ξινόγαλο, τα αβγά, τη ζάχαρη, το πετιμέζι και ανακατεύουμε. 
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και τη σόδα κοσκινισμένα, το κάρδαμο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε. 
  • Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα τηγάνι και την προσθέτουμε στο μείγμα. 
  • Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα για κέικ. 
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα 24 εκ. διάμετρο, στρωμένη με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν τρυπήσουμε το κέντρο του κέικ.

Για το σιρόπι
  • Στύβουμε τα ρόδια στον αποχυμωτή. 
  • Βάζουμε το χυμό ρόδι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε και βράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 
  • Αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολόγηση
  • Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το βγάζουμε από τη φόρμα. 
  • Το περιχύνουμε με σιρόπι και πασπαλίζουμε με τους σπόρους ροδιού.
  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.


 Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.


Πηγή - Chef On Air \ Συνταγή του Ανδρέα Λαγού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου