ΜΕΝΟΥ

Pages

Osso Bucco

Μια κλασσική συνταγή Osso Bucco από το Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Χρόνος Προετοιμασίας : 6 ώρες



 



~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 4 κότσια μοσχαρίσια γύρω στα 400 - 500 γρ. η κάθε μία
  • 150 ml. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 6 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 5 γρ. ζάχαρη ή στη μύτη 1 κ.γ.
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 250 ml ζωμό κότας
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 φύλλο δάφνη
  • θυμάρι 5-6 κλωνάρια
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια)



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Αλατίζουμε τις φέτες του κρέατος και τις σοτάρουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από την κάθε μεριά έτσι ώστε να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. 
  • Μεταφέρουμε το κρέας από την κατσαρόλα σ' ένα ταψί που ίσα να το χωράει.
  • Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάραμε το κρέας ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 7 - 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 - 2 λεπτά ακόμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 130° C.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ταψί πάνω από τις φέτες κρέατος. Τακτοποιούμε το δαφνόφυλλο, τα κλωνάρια θυμαριού και το γλυκάνισο ανάμεσα στις φέτες κρέατος.
  • Σκεπάζουμε το ταψί καλά με ένα αλουμινοχάρτο (πρέπει να είναι πολύ καλά σκεπασμένο) και το ψήνουμε στο φούρνο στους 130° C για 5 ώρες. Αν κατά τη διάρκεια του ψησιμάτος τα υγρά μέσα στο ταψί εξατμισθούν, προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  • Τα τελευταία 30 λεπτά ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας, δυναμώνουμε λίγο το φούρνο και αφηνούμε τα υγρά να εξατμισθούν και το κοκκινιστό μας να μελώσει.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα το μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.


Πηγή - cookbox.gr \ Συνταγή από το Δημήτρη Σκαρμούτσο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου