Μία κλασική συνταγή που δεν πρέπει να λείψει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Απαιτούμενος χρόνος : 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
- 8 -10 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 100 ml κόκκινο κρασί
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- τα φυλλαράκια από 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 800 γραμμάρια χοιρινό, κομμένο σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ.
- 40 ml ελαιόλαδο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι κατά προτίμηση αντικολλητικό και σοτάρουμε τις φέτες από το χοιρινό μας, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί στο μισό και να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα.
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και προσθέτουμε το δυόσμο.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες και μπρόκολο περασμένο από τον ατμό.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου