Η Αργυρώ Τσεμπερλίδου προτείνει την δικιά της εκδοχή Βασιλόπιτας
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 300 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
- 3 αβγά
- 150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 130 γρ. γάλα
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. αμυγδαλόψυχα
- 50 γρ. καρυδόψυχα
- 50 γρ. ινδική καρύδα
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- ¼ κ.γ. αλάτι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι & 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. νερό
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
Για την επικάλυψη:
- 150 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- Καρύδια (προαιρετικά)
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ξεκινάμε βράζοντας σε μπρίκι τις 2 κουταλίες τις σούπας νερό μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο και οταν βράσει το αφήνουμε να κρυώσει.
- Στην συνέχεια χτυπάμε τα αβγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι το μίγμα να αφρατέψει (περίπου δέκα λεπτά).
- Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε και τη μαργαρίνη με βούτυρο και αφήνουμε να χτυπηθούν τα υλικά όλα μαζί (αβγά, ζάχαρη, μαργαρίνη με βούτυρο) περίπου για ένα τεταρτο.
- Μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού και το νερό το οποίο προηγουμένως αρωματίσαμε με γλυκάνισο, το αλάτι και περιμένουμε, ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα.
- Στο τέλος ρίχνουμε την αμυγδαλόψυχα, την καρυδόψυχα, την ινδική καρύδα, το ξύσμα απο το πορτοκάλι και το λεμόνι και τις δύο βανίλιες.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με πολύ απαλές κινήσεις.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της βασιλόπιτας.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
- Οταν είναι έτοιμη η βασιλόπιτα την βγάζουμε από το ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν-μαρί και όταν είναι έτοιμη την ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω στην βασιλόπιτα και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Στην συνέχεια λιώνουμε τις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για να κάνουμε καραμέλα.
- Την απλώνουμε σε λαδόκολλα και όταν κρυώσει την θρυματίζουμε και την τοποθετούμε έπανω στην βασιλόπιτα μαζί με λίγη καρυδόψυχα.
Πηγή - chefonair.gr \ Συνταγή από την Αργυρώ Τσεμπερλίδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου