ΜΕΝΟΥ

Pages

Γεμιστά μανιτάρια με πατάτα και Ζεμύθα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά

Ένα φανταστικό ορεκτικό στο πιάτο σας.








Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 6 μανιτάρια Portobello
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 6 κουταλιές της σούπας ξερή τριμμένη Ζεμύθα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
  • 3 πατάτες βραστές ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο σκόρδο λιωμένη
  • Ρίγανη
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες κομμένες σε κύβους για περίπου 25 λεπτά.
  • Σε άλλο μπολ λιώνουμε τη φέτα μας και προσθέτουμε τη ξερή τριμμένη Ζεμύθα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά, λίγη ντομάτα τριμμένη, λιωμένο σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τα ανακατεύουμε καλά για να γίνουν ένα.
  • Στο τέλος αφού βράσουν και οι πατάτες τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στο μείγμα της φέτας και ντομάτας.
  • Αφαιρούμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και τα γεμίζουμε με την γέμιση.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει η γέμιση για περίπου 15 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου