Φτιάξτε με απλά υλικά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα για όλες τις ώρες
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6-8 άτομα
- 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαλακό
- 4 αυγά μικρά ή 2 μεγάλα
- 1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας σκόνη άγλυκο κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα 50 % κακάο
- 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το βούτυρο.
- Ανακατέψτε μαζί το το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα.
- Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας μέσα στο μείγμα βουτύτου και χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τα 4 αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Στην συνέχεια ρίχνετε τη βανίλια, αλάτι και ανακατεύετε λίγο ακόμα.
- Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη.
- Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε 2 λαδόκολλες σε ταψιά.
- Με μια κουταλιά του γλυκού κάνετε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα βουτάτε στην ζάχαρη άχνη.
- Βάζετε τα μπαλάκια μπισκότων πάνω στο ταψί φροντίζοντας να έχουν απόσταση 2, 5 εκ.
- Ψήστε για περίπου 12 λεπτά, ή μέχρι να δούμε τις κορυφές ραγισμένες.
- Μεταφορά σε σχάρες για να κρυώσουν.
- Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο έως και 3 ημέρες.
- Η συνταγή βγάζει 30 μπισκότα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου