ΜΕΝΟΥ

Pages

Μίνι σπανακόπιτες

Ενα γευστικό ορεκτικό στο πιάτο σας.

Χρόνος Προετοιμασίας 30'







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 2 φύλλο σφολιάτα
  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. σπανάκι
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 180 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  • Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε τετραγωνα κομμάτια.
  • Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για μισό ακόμη λεπτό μέχρι να βγάλει το σκόρδο τα αρώματά του. 
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπόλ κα το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Αφού κρυώσει το μίγμα προσθέτουμε στο μπόλ τη φέτα, τον μαιντανό, το αυγό, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα του λεμονιού. 
  • Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
  • Μοιράζουμε το μίγμα στα τετράγωνα κομμάτια της σφολιάτας και ανασηκώνουμε κάθε άκρο του κομματιού ώστε να κλείσει η πιτούλα. 
  • Εναλλακτικά μπορούμε να τοποθετήσουμε τις πιτούλες στις ειδικές θηκούλες για τα muffins.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα.
  • Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.



Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου