Ενα γευστικό ορεκτικό στο πιάτο σας.
Χρόνος Προετοιμασίας 30'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας 30'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 2 φύλλο σφολιάτα
- 15 ml. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 250 γρ. σπανάκι
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 180 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε τετραγωνα κομμάτια.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για μισό ακόμη λεπτό μέχρι να βγάλει το σκόρδο τα αρώματά του.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
- Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπόλ κα το αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφού κρυώσει το μίγμα προσθέτουμε στο μπόλ τη φέτα, τον μαιντανό, το αυγό, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα του λεμονιού.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
- Μοιράζουμε το μίγμα στα τετράγωνα κομμάτια της σφολιάτας και ανασηκώνουμε κάθε άκρο του κομματιού ώστε να κλείσει η πιτούλα.
- Εναλλακτικά μπορούμε να τοποθετήσουμε τις πιτούλες στις ειδικές θηκούλες για τα muffins.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα.
- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου