Χρόνος Προετοιμασίας 120'
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 8 άτομα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη και επιπλέον λίγη για τη διακόσμηση
- 4 αυγά μόνο τα ασπράδια τους
- 1 κ.σ. κακάο
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και επιπλέον 250γρ. για τη σάλτσα σοκολάτας
- 400 ml. κρέμα γάλακτος
- 250 ml. γάλα
- 5 αχλάδια κομπόστα κομμένα κυδωνάτα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για την μαρέγκα: - Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη, έτσι ώστε να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ και φτιάχνουμε μια μεγάλη μαρέγκα διαμέτρου 20εκ. πάνω σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1000 C για 2 ώρες περίπου, μέχρι να ξεκολλάει από τη λαδόκολλα.
Για τη σαντιγί σοκολάτας:
- Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις πέσει στους 370-400 C την προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
- Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράσει το ρίχνουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με ένα μπλέντερ χειρός.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Συναρμολόγηση:
- Βάζουμε σε μια πιατέλα την μαρέγκα, από πάνω ρίχνουμε λίγη σάλτσα και στη συνέχεια απλώνουμε τη σαντιγί.
- Τοποθετούμε τα αχλάδια όμορφα πάνω από τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Βάζουμε την υπόλοιπη σάλτσα σε ένα μπολ και την σερβίρουμε μαζί με τη Πάβλοβα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου