ΜΕΝΟΥ

Pages

Σοκολατένια πάβλοβα με αχλάδια απο τον Ανδρέα Λαγό

Μία καταπληκτική συνταγή που θα γλυκάνει τον ουρανίσκο σας

Χρόνος Προετοιμασίας 120'
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη








 ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 8 άτομα

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη και επιπλέον λίγη για τη διακόσμηση
  • 4 αυγά μόνο τα ασπράδια τους
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και επιπλέον 250γρ. για τη σάλτσα σοκολάτας
  • 400 ml. κρέμα γάλακτος
  • 250 ml. γάλα
  • 5 αχλάδια κομπόστα κομμένα κυδωνάτα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για την μαρέγκα:
  • Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη, έτσι ώστε να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. 
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ και φτιάχνουμε μια μεγάλη μαρέγκα διαμέτρου 20εκ. πάνω σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1000 C για 2 ώρες περίπου, μέχρι να ξεκολλάει από τη λαδόκολλα.

Για τη σαντιγί σοκολάτας:
  • Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις πέσει στους 370-400 C την προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

Για τη σάλτσα σοκολάτας:
  • Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράσει το ρίχνουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με ένα μπλέντερ χειρός. 
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Συναρμολόγηση:
  • Βάζουμε σε μια πιατέλα την μαρέγκα, από πάνω ρίχνουμε λίγη σάλτσα και στη συνέχεια απλώνουμε τη σαντιγί. 
  • Τοποθετούμε τα αχλάδια όμορφα πάνω από τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 
  • Βάζουμε την υπόλοιπη σάλτσα σε ένα μπολ και την σερβίρουμε μαζί με τη Πάβλοβα.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου