Ταιριάζει απόλυτα με τρυφερό κρέας της γαλοπούλας!
Απαιτούμενος χρόνος : 25 λεπτά
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος : 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8-10 άτομα:
- 1,5 κούπα του καφέ ρύζι
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
- τα συκωτάκια της γαλοπούλας
- μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κούπα λάδι
- 1 κούπα κρασί λευκό
- άνιθο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, κατά προτίμηση γουόκ και μόλις ζεστάνει το λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
- Στη συνέχεια κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και μόλις πιούν τα υγρά τους τα σβήνουμε με το κρασί.
- Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για περίπου 20 λεπτά και τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο και το ρύζι, προσθέτουμε 2 κούπες νερό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι πιεί το ζουμί του.
- Μόλις σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε τον άνιθο. Το αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τη γαλοπούλα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου