~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για τη ζύμη
- 1-1/8 φλιτζάνι γάλα πλήρες ζεστό
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2-1/4 κουταλάκια του γλυκού (ένα πακέτο) ξηρή μαγιά
- 2 ολόκληρα μεγάλα αυγά, χτυπημένα
- 1-1/4 ραβδί ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για την επικάλυψη
- 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη ζύμη
- Βεβαιωθείτε ότι το γάλα είναι ζεστό, αλλά όχι καυτό
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύετε.
- Σε άλλο μπολ ρίχνουμε την μαγιά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα μέσα στη μαγιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώσει.
- Λιώστε το βούτυρο σε ξεχωριστό μπολ το βούτυρο μέχρι να λιώσει όλο σχεδόν αλλά να μην καίει.
- Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά μέσα στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε συνέχεια με ένα πιρούνι. Βεβαιωθείτε πρώτα πως το βούτυρο είναι ζεστό και όχι καυτο.
- Ρίχνετε το μείγμα του αυγού στο κάδο του μίξερ και δουλεύετε με τον γάτζο ζύμης, ανακατεύετε σταθερά σε μεσαία προς χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς.
- Αφήστε το γάντζο ζύμης για να ανακατεύετε το μείγμα για λίγα λεπτά, φροντίζοντας να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Με το μίξερ να δουλεύει σε μέτρια ταχύτητα ρίχνετε σταδιακά όλο το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη.
- Στην συνέχεια μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα ελαφριά λαδωμένο μπολ. Καλύπτετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για 8 ώρες ή ακόμα καλύτερα για όλο το βράδυ.
Για να κάνει τα ντόνατς
- Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και την μεταφέρετε σε μια ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε 1 εκ πάχος.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουπ απ για ντόνατς και κόψτε την ζύμη σε δίσκους. Στη συνέχεια, ανοίγουμε υπόλοιπη ζύμη που έμεινε και επαναλαμβάνουμε
- Τοποθετείτε τα ντόνατς σε αλευρωμένο ταψί με λαδόκολλα καλύπτοντας τα με ζεστή πετσέτα και αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσουν.
Για να Τηγανίζουμε τα ντόνατς
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι η κατσαρόλα ρίχνετε το ηλιέλαιο και αφήνετε να ζεσταθεί αρκετά να φτάσει τους 180 βαθμούς Κελσίου (όχι παραπάνω).
- Έναν έναν ρίχνετε τα ντόνατς στο καυτό λάδι να μαγειρευτούν για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Βγάζετε τους λουκουμάδες και αφήνετε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
- Επαναλαμβάνετε το τηγάνισμα σε όλα τα ντόνατς, για τα μπαλάκια ζύμης αφήστε τα 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
Για την επικάλυψη
- Σε ένα μπολ ρίχνετε 2 κούπες ζάχαρη και βουτάμε μέσα τα ντόνατς.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου