ΜΕΝΟΥ

Pages

Εύκολα ντόνατς



Ανεπανάληπτα Ντόνατς που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για τη ζύμη
  • 1-1/8 φλιτζάνι γάλα πλήρες ζεστό
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2-1/4 κουταλάκια του γλυκού (ένα πακέτο) ξηρή μαγιά
  • 2 ολόκληρα μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 1-1/4 ραβδί ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για την επικάλυψη
  • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~

Για τη ζύμη
  • Βεβαιωθείτε ότι το γάλα είναι ζεστό, αλλά όχι καυτό
  • Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύετε. 
  • Σε άλλο μπολ ρίχνουμε την μαγιά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα μέσα στη μαγιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώσει.
  • Λιώστε το βούτυρο σε ξεχωριστό μπολ το βούτυρο μέχρι να λιώσει όλο σχεδόν αλλά να μην καίει.
  • Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά μέσα στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε συνέχεια με ένα πιρούνι. Βεβαιωθείτε πρώτα πως το βούτυρο είναι ζεστό και όχι καυτο.
  • Ρίχνετε το μείγμα του αυγού στο κάδο του μίξερ και δουλεύετε με τον γάτζο ζύμης, ανακατεύετε σταθερά σε μεσαία προς χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς.
  • Αφήστε το γάντζο ζύμης για να ανακατεύετε το μείγμα για λίγα λεπτά, φροντίζοντας να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Με το μίξερ να δουλεύει σε μέτρια ταχύτητα ρίχνετε σταδιακά όλο το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη.
  • Στην συνέχεια μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα ελαφριά λαδωμένο μπολ. Καλύπτετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για 8 ώρες ή ακόμα καλύτερα για όλο το βράδυ.

Για να κάνει τα ντόνατς
  • Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και την μεταφέρετε σε μια ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε 1 εκ πάχος.
  • Χρησιμοποιώντας ένα κουπ απ για ντόνατς και κόψτε την ζύμη σε δίσκους. Στη συνέχεια, ανοίγουμε υπόλοιπη ζύμη που έμεινε και επαναλαμβάνουμε
  • Τοποθετείτε τα ντόνατς σε αλευρωμένο ταψί με λαδόκολλα καλύπτοντας τα με ζεστή πετσέτα και αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσουν.

Για να Τηγανίζουμε τα ντόνατς
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι η κατσαρόλα ρίχνετε το ηλιέλαιο και αφήνετε να ζεσταθεί αρκετά να φτάσει τους 180 βαθμούς Κελσίου (όχι παραπάνω).
  • Έναν έναν ρίχνετε τα ντόνατς στο καυτό λάδι να μαγειρευτούν για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  • Βγάζετε τους λουκουμάδες και αφήνετε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
  • Επαναλαμβάνετε το τηγάνισμα σε όλα τα ντόνατς, για τα μπαλάκια ζύμης αφήστε τα 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.

Για την επικάλυψη
  • Σε ένα μπολ ρίχνετε 2 κούπες ζάχαρη και βουτάμε μέσα τα ντόνατς.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου