Λαχταριστές μπρουσκέτες για όλες τις ώρες.
Χρόνος Προετοιμασίας 15'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 4 άτομα
- 8 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές λοξές φέτες
- Αλάτι κατά βούληση
- 15 γρ. ζάχαρη
- 15 γρ. βούτυρο
- 15 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 ml ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 100 ml. κρέμα γάλακτος
- 175 γρ. τσένταρ τριμμένο
- 1 μπαγκέτα κομμένη σε 8 φέτες
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 8 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τοποθετούμε τα κρεμμύδια με τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα ταψί.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια.
- Βγάζουμε τα κρεμμύδια απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το αλέυρι και ανακατεύουμε.
- Μαγειρεύουμε τα υλικά για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών.
- Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση, ανακατεύουμε τακτικά και αφού τα αφήσουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.
- Προσθέτουμε την μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και το μισό τυρί.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Βάζουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
- Αποσύρουμε το μπέικον απο το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί.
- Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού στην τοστιέρα για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
- Τοποθετούμε τα κρεμύδια πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού και περιχύνουμε με τη σάλτσα του τυριού που φτιάξαμε.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Τοποθετούμε τις μπρουσκέτες σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί και να αρχίσει να λιώνει.
- Βγάζουμε απο το φούρνο και τοποθετούμε στην κορυφή κάθε μπρουσκέτας το τραγανό μπέικον.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου