Χριστουγεννιάτικο cake απο τον Στέλιου Παρλιάρο
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total
- 3 κρόκοι αυγών ΒΛΑΧΑΚΗΣ
- 3 ασπράδια αυγών ΒΛΑΧΑΚΗΣ
- 80 γρ. λευκή ζάχαρη Saint Louis
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη Saint Louis
- 330 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 180 γρ. αμύγδαλο σκόνη
- 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 30 γρ. κονιάκ
Υλικά για το σιρόπι:
- 300 γρ. λευκή ζάχαρη Saint Louis
- 250 γρ. νερό
- χυμός από 1 λεμόνι
Υλικά για τη σως:
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Nestle dessert
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά της Arla
- 100 γρ. γάλα ΦΑΡΜΑ της ΦΑΓΕ
- 2-3 σταγόνες μαστιχέλαιο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με . την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα από το λεμόνι.
- Στο τέλος, το κονιάκ.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ασπράδια του αυγού σε μαρέγκα που έχουμε χτυπήσει με την κρυσταλλική ζάχαρη.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί, αδειάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (Miele) στους 160-170ο C για 50 λεπτά περίπου.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε όταν το γλυκό είναι ζεστό και το σιρόπι χλιαρό (κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια του γλυκού, αφού ψηθεί, για να πάει παντού το σιρόπι).
Πηγή - glykes-alchimies.gr \ Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου