¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 1000 γρ. κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια των 2 εκ.
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 60 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 2 κ.γ. κάρυ γλυκό
- 240 ml. κρέμα γάλακτος
- 90 γρ. γιαούρτι
- 6 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την κολοκύθα και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε το κάρυ, 4-5 ποτήρια νερό, αλάτι και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
- Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια. Το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Το απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφήνουμε και την κολοκύθα να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει η κολοκύθα τη βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ζωμό στον οποίο έβρασε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.
- Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Διατηρούμε τη σούπα ζεστή.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο βάζοντας στο κέντρο κάθε πιάτου 1 κ.σ. γιαούρτι και λίγο μπέικον.
Πηγή - cookbox.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 10/02/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου