¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γκίκας Ξενάκης
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 20΄- 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 800 γρ. κόκκινη γλυκοπατάτα
- 300 γρ. ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. γάλα
- 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 1 κλων. φρέσκο εστραγκόν
- 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
- 5 φύλλα δυόσμου
- 200 γρ. πράσο
- 1 σκελ. σκόρδο
- Αγουρέλαιο Άλτις
- Σχοινόπρασο
Εκτέλεση
- Kαθαρίζουμε και κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε κυβάκια και το πράσο σε ροδέλες.
- Σπάμε το σκόρδο. Σωτάρουμε το πράσο και το σκόρδο σε αγουρέλαιο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, τη σωτάρουμε 1-2 λεπτά και μετά ρίχνουμε ένα ζωμό λαχανικών.
- Προσθέτουμε αλάτι, νερό, την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
- Το αφήνουμε να σιγοβράσει, για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
- Όταν βράσει, βάζουμε τη γλυκοπατάτα στο μπλέντερ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την πολτοποιούμε.
- Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε στο μπλέντερ υγρά από την γλυκοπατάτα και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.
- Αφαιρούμε την κρούστα από το κατσικίσιο τυρί και το λιώνουμε.
- Ψιλοκόβουμε φυλλαράκια από το δυόσμο, το εστραγκόν και το θυμάρι.
- Πλάθουμε σε μπαλάκια το τυρί και το περνάμε από τα μυρωδικά (δυόσμο, εστραγκόν και θυμάρι) ώστε να κολλήσουν επάνω.
- Σερβίρουμε τη σούπα και προσθέτουμε το τυρί. Γαρνίρουμε με το αγουρέλαιο και το σχοινόπρασο.
Πηγή - chefonair.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου