Δοκιμάστε νέες ιδέες για το μαγείρεμα του αρνιού!
Απαιτούμενος χρόνος : 40 λεπτά
Για τη σως βασιλικού
Για το μείγμα μουστάρδας
Για τη βινεγκρέτ μελιού
Για τη συναρμολόγηση αρνιού – μείγματος
Για τη βινεγκρέτ μελιού
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος : 40 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 2 πόδια αρνιού, κομμένα για κάθε μερίδα
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι για το κρέας
Για τη σως βασιλικού
- 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- καγιέν, αλάτι και πιπέρι
- 1 ή 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Για το μείγμα μουστάρδας
- 1/4 φλιτζανιού μουστάρδα ντιζόν
- 2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Για τη βινεγκρέτ μελιού
- 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι ρυζιού
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
- αλάτι και πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Δοκιμάστε νέες ιδέες για το μαγείρεμα του αρνιού!Για τη σως βασιλικού
- Σε μια κατσαρόλα με βρασμένο νερό ρίχνουμε τα φύλλα βασιλικού και τα ζεματάμε λίγο για 1 με 2 λεπτά ίσα ίσα να βγάλουν λίγο χρώμα.
- Στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα τα ρίχνουμε σε κρύο νερό για λίγο και μετά τα ρίχνουμε στο μούλτι μαζί με το κομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, το πιπέρι καγεν, αλάτι, μαύρο πιπέρι.
- Τα χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
- Αμέσως μετά τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μουστάρδα ντιζόν μαζί με το μέλι και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια παίρνουμε τα κομμάτια του αρνιού και ανάμεσα στα κόκαλα κόβουμε προς τα μέσα 1 με 2 εκατοστά. (Αυτό θα μας βοηθήσει για μετά το ψήσιμο, να το κόψουμε πιο εύκολα.
- Έπειτα αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε σε καυτό φυτικό λάδι μέχρι να πάρει χρώμα.
Για τη συναρμολόγηση αρνιού – μείγματος
- Έπειτα παίρνουμε την σως μουστάρδας και την απλώνουμε πάνω σε όλο κρέας και περιμετρικά, το ίδιο κάνουμε και με τη σως βασιλικού, με το χέρι μας σπρώχνουμε το μείγμα πάνω στη σως ώστε να κολλήσει καλά.
- Στη συνέχεια σε ένα ταψί τοποθετούμε ένα αλουμινόχαρτο το κρέας από πάνω.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου (400 φαρενάιτ) για 20 λεπτά για μεσαίο ψήσιμο και για 30 λεπτά για καλά ψημένο.
Για τη βινεγκρέτ μελιού
- Σε ένα βαζάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και ανακινούμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Στη συνέχεια κόβουμε το κρέας από την μεριά που χαράξαμε τα κόκαλα και σερβίρουμε με τη βινεγκρέτ.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου