Μία λιχουδιά για όλες τις ώρες
Πηγή - greekmasa.gr
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 1/2 κιλό κάστανα
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. κουβερτούρα
- 2 κοφτές κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
- 5 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
- Τρούφα (σοκολάτας, όχι μανιτάρι)
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βράζουμε τα κάστανα, τα καθαρίζουμε και τα περνάμε από τον μύλο λαχανικών.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αναμειγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο και το γάλα.
- Ρίχνουμε στα λιωμένα κάστανα την ζάχαρη και το κονιάκ, προσθέτουμε το μίγμα της κουβερτούρας, ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
- Πλάθουμε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια, τα "κυλούμε" στην τρούφα (ώστε να κολλήσει στην επιφάνεια), τα τοποθετούμε σε καραμελόχαρτο και τα βάζουμε στο ψυγείο
Πηγή - greekmasa.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου