Μια καταπληκτική πρόταση για όρεκτικό στα γιορτινά σας τραπέζια από το Δημήτρη Σκαρμούτσο!
Χρόνος Προετοιμασίας 1 ώρα
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Τύλιγμα:
Ψήσιμο:
Πηγή - cookbox.gr \ Συνταγή από το Δημήτρη Σκαρμούτσο
Χρόνος Προετοιμασίας 1 ώρα
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- φύλλο κρούστας περίπου 500 γρ.
- 500 γρ. γαρίδες προτιμάμε φρέσκες μετρίου μεγέθους) καθαρισμένες, σε κομμάτια
- 115 ml. ελαιόλαδο & εξτρά για άλειμμα
- 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
- 10 ml ούζο
- 1/2 λεμόνι το χυμό του
- 1/4 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Γέμιση:- Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το φινόκιο για 3 - 4 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το ούζο και το λεμόνι, αφήνουμε για 1 - 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και το μαϊντανό.
- Αλατοπιπερώνουμε.
Τύλιγμα:
- Παίρνουμε τρία-τρία τα φύλλα κρούστας, τα απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας το ένα πάνω στο άλλο και τα αλείφουμε με λάδι.
- Τα κόβουμε κατά μήκος σε τρεις λωρίδες.
- Τοποθετούμε στη μια άκρη της κάθε λωρίδας 1 κουτ. σούπας από τη γέμιση και τυλίγουμε τα φύλλα σε φλογέρεςστρίβοντάς τα όμως στις άκρες, με βρεγμένα τα δάχτυλά μας ώστε να κλείσουν καλά.
- Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
Ψήσιμο:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τα πιτάκια με την ένωση προς τα κάτω.
- Αλείφουμε και την επιφάνειά τους με λάδι και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Τα σερβίρουμε ζεστά.
Πηγή - cookbox.gr \ Συνταγή από το Δημήτρη Σκαρμούτσο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου