ΜΕΝΟΥ

Pages

Πικάντικες φλογέρες

Για τους λατρεις της φλογέρας


Χρόνος Προετοιμασίας 40'






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 5 λουκάνικα Φρανκφούρτης μόνο τη γέμιση τους
  • 15 βερίκοκα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα
  • 8 φύλλο κρούστας
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 κ.γ. σουσάμι
  • 4 κ.γ. πάπρικα για την πάστα και επιπλέον 2 κ.γ. για το πασπάλισμα του φύλλου
  • 30 ml. ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. κάρδαμο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
  • 5 γρ. σκόνη τζίντζερ ( 1 κ.γ.)
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι 1 κ.γ.
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Για την πικάντικη πάστα:
  • Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να πάρει χρώμα. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το γαρύφαλλο, το κάρδαμο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν, αλάτι και πιπέρι. 
  • Ανακατεύουμε τα υλικά καλά και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 λεπτό. 
  • Μεταφέρουμε το μίγμα στον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό. επεξεργαζόμαστε μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. 
  • Βάζουμε την πάστα σε ένα μπόλ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε τη γέμιση του λουκάνικου με τα βερίκοκκα. 
  • Αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας μας, το καλύπτουμε με ένα ακόμη φύλλο και τα κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια 10*15 εκ. 
  • Βάζουμε σε κάθε κομμάτι 1/2 κ.γ. απο την πάστα και το αλέιφουμε.
  • Παίρνουμε 1 κ.γ. απο το μίγμα του λουκάνικου και το πλάθουμε σε ένα πολύ λεπτό μπαστουνάκι. 
  • Τοποθετούμε το μπαστουνάκι στο κομμάτι του φύλλου και το τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια φύλλου.
  • Τοποθετούμε τις φλογέρες σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. 
  • Αλείφουμε κάθε φλογέρα με λίγο αυγό ώστε να πάρει χρώμα όταν ψηθεί. 
  • Πασπαλίζουμε τις φλογέρες με σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο για 15-18 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές. 
  • Δύο λεπτά πρίνβ τις βγάλουμε απο το φούρνο τις πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
  • Βγάζουμε τις φλογέρες απο το φούρνο και σερβίρουμε.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου