Για τους λατρεις της φλογέρας
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας 40'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 5 λουκάνικα Φρανκφούρτης μόνο τη γέμιση τους
- 15 βερίκοκα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα
- 8 φύλλο κρούστας
- 1 αυγό χτυπημένο
- 2 κ.γ. σουσάμι
- 4 κ.γ. πάπρικα για την πάστα και επιπλέον 2 κ.γ. για το πασπάλισμα του φύλλου
- 30 ml. ηλιέλαιο
- 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. κάρδαμο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
- 5 γρ. σκόνη τζίντζερ ( 1 κ.γ.)
- 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- Αλάτι 1 κ.γ.
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Για την πικάντικη πάστα:
- Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το γαρύφαλλο, το κάρδαμο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά καλά και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 λεπτό.
- Μεταφέρουμε το μίγμα στον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό. επεξεργαζόμαστε μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα.
- Βάζουμε την πάστα σε ένα μπόλ και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε τη γέμιση του λουκάνικου με τα βερίκοκκα.
- Αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας μας, το καλύπτουμε με ένα ακόμη φύλλο και τα κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια 10*15 εκ.
- Βάζουμε σε κάθε κομμάτι 1/2 κ.γ. απο την πάστα και το αλέιφουμε.
- Παίρνουμε 1 κ.γ. απο το μίγμα του λουκάνικου και το πλάθουμε σε ένα πολύ λεπτό μπαστουνάκι.
- Τοποθετούμε το μπαστουνάκι στο κομμάτι του φύλλου και το τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια φύλλου.
- Τοποθετούμε τις φλογέρες σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Αλείφουμε κάθε φλογέρα με λίγο αυγό ώστε να πάρει χρώμα όταν ψηθεί.
- Πασπαλίζουμε τις φλογέρες με σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο για 15-18 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
- Δύο λεπτά πρίνβ τις βγάλουμε απο το φούρνο τις πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
- Βγάζουμε τις φλογέρες απο το φούρνο και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου