ΜΕΝΟΥ

Pages

Κόκκινα γεμιστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα


Μία Χριστουγεννιάτικη έκπληξη για τους φίλους σας.

Χρόνος Προετοιμασίας : 30΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 15 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • 45 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. τυρί κρέμα για τα μπισκότα και 200 γρ. για τη γέμιση
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 30 ml. γάλα
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο 1 κ.σ.
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. γιαούρτι
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη και επιπλέον 60 γρ. άν χρειαστεί
  • 2 βανίλιες



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί δυο ταψιά.
  • Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το τυρί κρέμα και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά. 
  • Μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιησούμε το μίξερ χειρός. 
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιγενοποιηθεί το μίγμα. 
  • Προσθέτουμε το γάλα, το ξύδι, τη βανίλια και το χρώμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και αυτά. 
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά ακόμη. 
  • Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι απλώς να ομοιγενοποιηθεί το μίγμα.
  • Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή ένα δοσομετρητή για μπισκότα σχηματίζουμε τα μπισκότα στα ταψιά μας. 
  • Η δοσολογία για κάθε μπισκότο είναι 1,5 κ.σ. ή ένας δοσομετρητής μπισκότων.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 8-9 λεπτά. 
  • Βγάζουμε τα μπισκότα απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση τους:
  • Σε ένα μπόλ χτυπάμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι. 
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
  • Προσθέτουμε 1 φλ.τσ. ( 120 γρ.) ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. 
  • Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζάχαρη άχνη μέχρι να φτάσουμε το επίπεδο γλύκας που θέλουμε και να πήξει η κρέμα όσο χρειάζεται.
  • Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, αλέιφουμε τα μισά με την κρέμα που φτιάξαμε και τα καλύτπουμε με τα υπόλοιπα.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου