Χρόνος Προετοιμασίας : 30΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. κακάο
- 15 γρ. καλαμποκάλευρο
- 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. σόδα
- Αλάτι 1/2 κ.γ.
- 45 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. τυρί κρέμα για τα μπισκότα και 200 γρ. για τη γέμιση
- 2 αυγά μεγάλα
- 30 ml. γάλα
- 1 κ.σ. μηλόξιδο
- χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο 1 κ.σ.
- 220 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. γιαούρτι
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη και επιπλέον 60 γρ. άν χρειαστεί
- 2 βανίλιες
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί δυο ταψιά.
- Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το τυρί κρέμα και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
- Μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιησούμε το μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιγενοποιηθεί το μίγμα.
- Προσθέτουμε το γάλα, το ξύδι, τη βανίλια και το χρώμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και αυτά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι απλώς να ομοιγενοποιηθεί το μίγμα.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή ένα δοσομετρητή για μπισκότα σχηματίζουμε τα μπισκότα στα ταψιά μας.
- Η δοσολογία για κάθε μπισκότο είναι 1,5 κ.σ. ή ένας δοσομετρητής μπισκότων.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 8-9 λεπτά.
- Βγάζουμε τα μπισκότα απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση τους:
- Σε ένα μπόλ χτυπάμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε 1 φλ.τσ. ( 120 γρ.) ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.
- Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζάχαρη άχνη μέχρι να φτάσουμε το επίπεδο γλύκας που θέλουμε και να πήξει η κρέμα όσο χρειάζεται.
- Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, αλέιφουμε τα μισά με την κρέμα που φτιάξαμε και τα καλύτπουμε με τα υπόλοιπα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου