ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο με γλυκιά κολοκύθα και προσούτο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γκίκας Ξενάκης
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
  • 250 γρ ρύζι arborio (ή carnarolli)
  • 500 γρ. κολοκύθα
  • 70 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 60 γρ. ελληνικό προσούτο σε φέτες Ferrano Ifantis
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • 2 φύλλο φασκόμηλο
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 60 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • Ελαιόλαδο Άλτις

Εκτέλεση
  • Κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την κολοκύθα, βάζουμε αλάτι και σκεπάζουμε.
  • Την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει.
  • Όταν μαλακώσει η κολοκύθα την πολτοποιούμε στο μούλτι.
  • Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σωτάρουμε σε ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε και σωτάρουμε το ρύζι.
  • Ρίχνουμε αλάτι και σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, διαλυμένο σε νερό και ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Το αφήνουμε να σιγοβράσει, 18 περίπου λεπτά, μέχρι να χυλώσει και προσθέτουμε το φασκόμηλο.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε, ενώ βγάζουμε το ριζότο από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε την παρμεζάνα τριμμένη, το ελαιόλαδο, το προσούτο ψιλοκομμένο, αλάτι, μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε το ριζότο και γαρνίρουμε με κομμάτια κολοκύθας, φασκόμηλο και πιπέρι.

Πηγή - chefonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου