¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γκίκας Ξενάκης
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 250 γρ ρύζι arborio (ή carnarolli)
- 500 γρ. κολοκύθα
- 70 γρ. λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 60 γρ. ελληνικό προσούτο σε φέτες Ferrano Ifantis
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
- 2 φύλλο φασκόμηλο
- 50 γρ. παρμεζάνα
- 60 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- Ελαιόλαδο Άλτις
Εκτέλεση
- Κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την κολοκύθα, βάζουμε αλάτι και σκεπάζουμε.
- Την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει.
- Όταν μαλακώσει η κολοκύθα την πολτοποιούμε στο μούλτι.
- Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σωτάρουμε σε ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε και σωτάρουμε το ρύζι.
- Ρίχνουμε αλάτι και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, διαλυμένο σε νερό και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Το αφήνουμε να σιγοβράσει, 18 περίπου λεπτά, μέχρι να χυλώσει και προσθέτουμε το φασκόμηλο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε, ενώ βγάζουμε το ριζότο από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε την παρμεζάνα τριμμένη, το ελαιόλαδο, το προσούτο ψιλοκομμένο, αλάτι, μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε το ριζότο και γαρνίρουμε με κομμάτια κολοκύθας, φασκόμηλο και πιπέρι.
Πηγή - chefonair.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου