ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρολό κοτόπουλο στο φούρνο με ψητά καρότα

Αλλη μία φαντασική συνταγή από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό


 






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
Για το ρολό κοτόπουλο:
  • 1 ρολό κοτόπουλο Ifantis
  • 150 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κύβο κότας Knorr
  • 10 κλων. σέλινο
  • 4 κλων. θυμάρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • 2 κλων. δεντρολίβανο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις

Για τα καρότα:
  • 16 μικρά καρότα
  • ½ κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 6 φέτες μπέικον
  • 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1κ.σ. θυμάρι
  • 1 κύβο κότας Knorr



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για το κοτόπουλο:
  • Σε ένα ταψί τοποθετούμε το ρολό κοτόπουλο. 
  • Διαλύουμε ένα κύβο κότας με κρασί.
  • Προσθέτουμε μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, θυμάρι, δεντρολίβανο, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. 
  • Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα του κύβου από όλες τις πλευρές.

Για τα καρότα:
  • Πλένουμε καλά τα καρότα και κόβουμε τις δύο άκρες τους.
  • Βάζουμε τα καρότα σε βραστό αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια τα σουρώνουμε.
  • Ψιλοκόβουμε το θυμάρι, κόβουμε τα βρασμένα καρότα στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπολ. 
  • Προσθέτουμε ζάχαρη, ψιλοκομμένο μπέικον, τον κύβο κότας, ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και με τα χέρια ανακατεύουμε.

Συναρμολόγηση:
  • Στρώνουμε σε ένα ταψί τα κλωνάρια από το σέλινο και το θυμάρι.
  • Τοποθετούμε από πάνω το ρολό κοτόπουλο. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1-1 ½ ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο εσωτερικά και να πάρει χρώμα εξωτερικά.
  • Μισή ώρα πριν τελειώσει το ψήσιμο, προσθέτουμε τα καρότα γύρω-γύρω από το κοτόπουλο, έτσι ώστε να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε το δίχτυ από το ρολό κοτόπουλο, αφού το έχουμε αφήσει για 10 λεπτά να κρυώσει. Σερβίρουμε το ρολό με μουστάρδα. 
  • Γαρνίρουμε με θυμάρι, λίγο αγουρέλαιο και πιπέρι.


Ημέρα προβολής 16/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.


Πηγή - chefonair.gr \ Συνταγή από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου