Αλλη μία φαντασική συνταγή από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
Για το ρολό κοτόπουλο:
Για τα καρότα:
Για τα καρότα:
Συναρμολόγηση:
Ημέρα προβολής 16/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - chefonair.gr \ Συνταγή από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1 ρολό κοτόπουλο Ifantis
- 150 γρ. κρασί λευκό
- 1 κύβο κότας Knorr
- 10 κλων. σέλινο
- 4 κλων. θυμάρι
- 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
- 2 κλων. δεντρολίβανο
- Αλάτι-πιπέρι
- 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
Για τα καρότα:
- 16 μικρά καρότα
- ½ κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 6 φέτες μπέικον
- 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι-πιπέρι
- 1κ.σ. θυμάρι
- 1 κύβο κότας Knorr
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για το κοτόπουλο:- Σε ένα ταψί τοποθετούμε το ρολό κοτόπουλο.
- Διαλύουμε ένα κύβο κότας με κρασί.
- Προσθέτουμε μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, θυμάρι, δεντρολίβανο, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα του κύβου από όλες τις πλευρές.
Για τα καρότα:
- Πλένουμε καλά τα καρότα και κόβουμε τις δύο άκρες τους.
- Βάζουμε τα καρότα σε βραστό αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια τα σουρώνουμε.
- Ψιλοκόβουμε το θυμάρι, κόβουμε τα βρασμένα καρότα στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε ζάχαρη, ψιλοκομμένο μπέικον, τον κύβο κότας, ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και με τα χέρια ανακατεύουμε.
Συναρμολόγηση:
- Στρώνουμε σε ένα ταψί τα κλωνάρια από το σέλινο και το θυμάρι.
- Τοποθετούμε από πάνω το ρολό κοτόπουλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1-1 ½ ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο εσωτερικά και να πάρει χρώμα εξωτερικά.
- Μισή ώρα πριν τελειώσει το ψήσιμο, προσθέτουμε τα καρότα γύρω-γύρω από το κοτόπουλο, έτσι ώστε να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε το δίχτυ από το ρολό κοτόπουλο, αφού το έχουμε αφήσει για 10 λεπτά να κρυώσει. Σερβίρουμε το ρολό με μουστάρδα.
- Γαρνίρουμε με θυμάρι, λίγο αγουρέλαιο και πιπέρι.
Ημέρα προβολής 16/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - chefonair.gr \ Συνταγή από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου