Αυτό το ζεστό κέικ είναι ένα αγαπημένο επιδόρπιο που ξεχυλίζει από σοκολάτα και συνδυάζεται άψογα με δροσερό γιαούρτι.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 4 κεσεδάκια γιαούρτι TOTAL 2% με μέλι
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα, με 75% κακάο
- 200 γρ. βούτυρο, σε κύβους
- 110 γρ. ζάχαρη
- 4 κρόκους αυγών
- 4 μεγάλα αυγά
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Προετοιμάζετε 8 φορμάκια, βουτυρώνοντας καλά και πασπαλίζοντας με αλεύρι.
- Βάζετε ένα δισκάκι από αντικολλητικό χαρτί στον πάτο της κάθε φόρμας.
- Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το μέλι από ένα από τα κεσεδάκια του γιαουρτιού και το βούτυρο σε μπεν μαρί.
- Χτυπάτε τη ζάχαρη, τους κρόκους των αυγών και τα αυγά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
- Χύνετε το μείγμα της σοκολάτας μέσα στο μείγμα των αυγών και μετά μέσα στο αλεύρι και ανακατεύετε.
- Γεμίζετε τα φορμάκια και ψήνετε τοποθετώντας τα στο μέσο του φούρνου για 7 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να φουσκώσει, ξεπερνώντας το χείλος της φόρμας.
- Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 2 λεπτά.
- Για το σερβίρισμα, τοποθετείτε κάθε κέικ στο μέσο ενός πιάτου και συνοδεύετε με μια πλούσια κουταλιά γιαούρτι TOTAL.
- Περιχύνετε με το υπόλοιπο μέλι.
Πηγή - fage.eu
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου