Κοτοσαλάτα με πλούσια γεύση από μυρωδικά και λαχανικά.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 2 κ.σ. κύμινο
- λίγο τσίλι σε σκόνη
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. σάλτσα τομάτας
- 3 κ.σ. ξύδι
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σαλάτα:
- 125 γρ. πλιγούρι
- 400 ml ζουμί από παντζάρια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. χαλούμι (κομμένο σε κομμάτια)
- 100 γρ. παντζάρια ψιλοκομμένα
- 100 γρ. φιστίκι ψιλοκομμένο
- λίγη μέντα ψιλοκομμένη
- λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- σπόρους από ένα ρόδι
- χυμό 1 λεμονιού
- 50 ml ελαιόλαδο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προσθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C .
- Χτυπάτε το κύμινο, το τσίλι, την πάπρικα, το σκόρδο και τη σάλτα τομάτας στο μπλέντερ.
- Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζετε τα κομμάτια κοτόπουλου, περιχύνετε με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.
- Σοτάρετε για 2’ και βάζετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί.
- Ψήνετε στον φούρνο για 30’.
- Το βγάζετε από το φούρνο και το περιχύνετε με το μίγμα μπαχαρικών.
- Ξαναψήνετε για 20-30’ ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά μέσα.
- Στο μεταξύ, βάζετε το ζουμί από τα παντζάρια και το πλιγούρι σε μία μεσαία κατσαρόλα και βράζετε για 15-20’ ή μέχρι να μαλακώσει.
- Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια χαλουμιού, λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε για 2’.
- Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέτετε τα παντζάρια, τα φιστίκια, τη μέντα, το κόλιανδρο, το ρόδι, τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε το χαλούμι από πάνω.
- Βγάζετε το κοτόπουλο από τον φούρνο και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 15-20’.
- Το κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και τα ανακατεύετε μέσα στη σαλάτα.
Πηγή - Jenny.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου