ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτοσαλάτα με παντζάρια και χαλούμι


Κοτοσαλάτα με πλούσια γεύση από μυρωδικά και λαχανικά.








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για το κοτόπουλο:
  • 2 κ.σ. κύμινο
  • λίγο τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. σάλτσα τομάτας
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σαλάτα:

  • 125 γρ. πλιγούρι
  • 400 ml ζουμί από παντζάρια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. χαλούμι (κομμένο σε κομμάτια)
  • 100 γρ. παντζάρια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. φιστίκι ψιλοκομμένο
  • λίγη μέντα ψιλοκομμένη
  • λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • σπόρους από ένα ρόδι
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 50 ml ελαιόλαδο




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προσθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C . 
  • Χτυπάτε το κύμινο, το τσίλι, την πάπρικα, το σκόρδο και τη σάλτα τομάτας στο μπλέντερ.
  •  Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζετε τα κομμάτια κοτόπουλου, περιχύνετε με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. 
  • Σοτάρετε για 2’ και βάζετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί. 
  • Ψήνετε στον φούρνο για 30’. 
  • Το βγάζετε από το φούρνο και το περιχύνετε με το μίγμα μπαχαρικών. 
  • Ξαναψήνετε για 20-30’ ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά μέσα. 
  • Στο μεταξύ, βάζετε το ζουμί από τα παντζάρια και το πλιγούρι σε μία μεσαία κατσαρόλα και βράζετε για 15-20’ ή μέχρι να μαλακώσει. 
  • Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια χαλουμιού, λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε για 2’. 
  • Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέτετε τα παντζάρια, τα φιστίκια, τη μέντα, το κόλιανδρο, το ρόδι, τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. 
  • Προσθέτετε το χαλούμι από πάνω. 
  • Βγάζετε το κοτόπουλο από τον φούρνο και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 15-20’. 
  • Το κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και τα ανακατεύετε μέσα στη σαλάτα.


Πηγή - Jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου