~ ~ ~ ~ ~ Yλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 4 φύλλα ζύμης κουρού
- 500 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
- 12 αβγά + 1 κρόκο αβγού για το άλειμμα
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Αλείφουμε ένα ταψί 25x30 εκ. με λάδι και στρώνουμε 2 από τα φύλλα κουρού.
- Σοτάρουμε το μπέικον στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να βγεί το λίπος του και να αρχίσει να γίνεται τραγανό.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε το λίπος.
- Σκορπίζουμε το μισό μπέικον πάνω στο φύλλο, πασπαλίζουμε το τυρί και σπάμε τα αβγά ολόκληρα έτσι ώστε να πάνε παντού.
- Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μπέικον με τον μαϊντανό και σκεπάζουμε με τα άλλα 2 φύλλα κουρού.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο αβγού (τον οποίο έχουμε αραιώσει με νερό), χαράζουμε δύο λωρίδες κεντρικά και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά προτού το κόψουμε.
- Σερβίρουμε το σνακ σκέτο ή με ζεστή σάλτσα ντομάτας.
Πηγή - ethnos.gr / συνταγή της Εφης Γιαλουσης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου