ΜΕΝΟΥ

Pages

Τυροτουλούμπες με τέσσερα τυριά


Ενα φανταστικό ορεκτικό στο πιάτο σας.


Προετοιμασία 15΄
Μαγείρεμα 15΄




~ ~ ~ ~ ~ Yλικά  ~ ~ ~ ~ ~
για 6 άτομα
  • 250 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
  • 250 γρ. φέτα πικάντικη τριμμένη
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 1 κουτ. σούπας σόδα (αναψυκτικό)
  • 1 φλιτζάνι σούπας αλεύρι τύπου φαρίνα
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο αποξηραμένο
  • πιπέρι τριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 φλιτζάνι σουσάμι
  • 2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι
  • 2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο



~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ανακατεύουμε σε μπολ τα τυριά, τα αβγά, το πιπέρι, τον δυόσμο, το αλεύρι και τη σόδα μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη απαλή. 
  • Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι. 
  • Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς. 
  • Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. 
  • Βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα κυλάμε στο σουσάμι, που έχουμε ανακατέψει με το μαυροκούκι, ώστε να κολλήσει παντού.
  • Σερβίρουμε και περιχύνουμε με το μέλι.



Πηγή - ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου