Ενα φανταστικό ορεκτικό στο πιάτο σας.
Προετοιμασία 15΄
Μαγείρεμα 15΄
~ ~ ~ ~ ~ Yλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 6 άτομα
- 250 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
- 250 γρ. φέτα πικάντικη τριμμένη
- 250 γρ. κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο
- 2 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα
- 2 αβγά χτυπημένα
- 1 κουτ. σούπας σόδα (αναψυκτικό)
- 1 φλιτζάνι σούπας αλεύρι τύπου φαρίνα
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο αποξηραμένο
- πιπέρι τριμμένο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Για το σερβίρισμα
- 1 φλιτζάνι σουσάμι
- 2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι
- 2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ανακατεύουμε σε μπολ τα τυριά, τα αβγά, το πιπέρι, τον δυόσμο, το αλεύρι και τη σόδα μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη απαλή.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι.
- Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
- Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα κυλάμε στο σουσάμι, που έχουμε ανακατέψει με το μαυροκούκι, ώστε να κολλήσει παντού.
- Σερβίρουμε και περιχύνουμε με το μέλι.
Πηγή - ethnos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου