Μια συνταγή της Martha Stewart με καφέ στιγμής espresso, για κλείσιμο των δείπνων που έχουμε μπροστά μας τις τελευταίες νύχτες του έτους
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- ½ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ φλυτζανιού κακάο χωρίς ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό
- 4 κουταλιές της σούπας espresso στιγμής
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2/3 φλυτζανιού ζάχαρη καστανή
- 1 μεγάλο αυγό
- 115 γραμμάρια σοκολάτα υγείας λιωμένη
- 1 κουταλιά της σούπας γάλα
- Και ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε bain marie, και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Σε ένα σκεύος κοσκινίζουμε το αλεύρι το κακάο και το espresso και το αλάτι.
- Σε άλλο σκεύος χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, και αναμειγνύουμε το αυγό μέχρι να ενσωματωθεί καλά, και τέλος προσθέτουμε και την σοκολάτα.
- Με την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό προσθέτουμε τα ξηρά υλικά, και τέλος το γάλα.
- Βάζουμε την ζύμη σε μεμβάνη στο ψυγείο για περίπου 45 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Φιάχνουμε μπαλάκια σαν μικρά τρουφάκια με την ζύμη και τα σκεπάζουμε με άχνη δυο φορές.
- Τα τοποθετούμε στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 12-14 λεπτά και αυτά κάνουν ρωγμές και απλώνουν αλλά τα βγάζουμε όσο είναι ακόμη μαλακά.
- Τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν.
(μπορείτε να τα διατηρήσετε σε αεροστεγές κουτί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 εβδομάδα).
Καλά Χριστούγεννα
Πηγή - cookbox.gr \ Συνταγή της Martha Stewart
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου