ΜΕΝΟΥ

Pages

Χιονισμένα μπισκότα σοκολάτας-espresso


Μια συνταγή της Martha Stewart με καφέ στιγμής espresso, για κλείσιμο των δείπνων που έχουμε μπροστά μας τις τελευταίες νύχτες του έτους










~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • ½ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλυτζανιού κακάο χωρίς ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό
  • 4 κουταλιές της σούπας espresso στιγμής
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2/3 φλυτζανιού ζάχαρη καστανή
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 115 γραμμάρια σοκολάτα υγείας λιωμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • Και ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη



 ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε bain marie, και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. 
  • Σε ένα σκεύος κοσκινίζουμε το αλεύρι το κακάο και το espresso και το αλάτι. 
  • Σε άλλο σκεύος χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, και αναμειγνύουμε το αυγό μέχρι να ενσωματωθεί καλά, και τέλος προσθέτουμε και την σοκολάτα. 
  • Με την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό προσθέτουμε τα ξηρά υλικά, και τέλος το γάλα. 
  • Βάζουμε την ζύμη σε μεμβάνη στο ψυγείο για περίπου 45 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  • Φιάχνουμε μπαλάκια σαν μικρά τρουφάκια με την ζύμη και τα σκεπάζουμε με άχνη δυο φορές.
  • Τα τοποθετούμε στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 12-14 λεπτά και αυτά κάνουν ρωγμές και απλώνουν αλλά τα βγάζουμε όσο είναι ακόμη μαλακά. 
  • Τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν.

(μπορείτε να τα διατηρήσετε σε αεροστεγές κουτί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 εβδομάδα).

Καλά Χριστούγεννα


Πηγή - cookbox.gr \ Συνταγή της Martha Stewart

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου