Μία φανταστική σαλάτα για το γιορτινό σας τραπέζι
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 1 ματσ. ραδίκια
- 1 ματσ. καυκαλήθρες
- 1 ματσ. μυρώνια
- 1 ματσ. μάραθο
- 1 ματσ. σέσκουλο
- 100 γρ. σπανάκι
- 1 ματσ. ρόκα
- 1 ματσ. άνηθο
- 3 παντζάρια (με τα φύλλα τους)
- 3 ραπανάκια (με τα φύλλα τους)
- 5 φύλλα μαρουλιού
- 1 γούλι
- 1/2 ρόδι
- 2 καρότα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 φινόκιο
Για το dressing:
- 1 κ.γ. μουστάρδα Maille με ολόκληρους σπόρους σιναπιού
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. μηλόξυδο
- 2 κ.σ. πετιμέζι
- ¾ φλ. αγουρέλαιο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε μεγάλο μπολ κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ραδίκια, καυκαλήθρες, σέσκουλα, ρόκα, μαρούλια, σπανάκι.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Τρίβουμε το γούλι, τα ραπανάκια, τα παντζάρια και τα καρότα.
- Ψιλοκόβουμε τα μυρώνια, το μάραθο, τον άνηθο και το φινόκιο.
- Προσθέτουμε τους σπόρους από το ρόδι.
Για το dressing:
- Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το μηλόξυδο και το χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε πετιμέζι και ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας το αγουρέλαιο.
- Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και την ανακατεύουμε.
Ημέρα προβολής 17/12/13
Πηγή - chefonair.gr \ Συνταγή από την Chef Καρολίνα Δωρήτη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου