~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 600 γρ. φιλέτο σολομού
- 3 κ.γ. μουστάρδα Maille Dijon Originale
- 3 κ.σ. χαρουπόμελο
- ¾ φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1 κρεμμύδι
- 1 κλων. φρέσκο εστραγκόν
- 1 κ.σ. σουσάμι
- 1 κ.σ. μαυροκούκι
- Αγουρέλαιο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
- 4 γλυκοπατάτες κόκκινες
- 2 σκελ. σκόρδο
- 2 κ.γ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 10 κ.σ. ζωμό λαχανικών Κnorr Σπιτικός
- Αλάτι - πιπέρι
Για το κυδώνι:
- 1/2 κυδώνι
- 2 κ.γ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 4-6 κ.σ. ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
- 3 κ.σ. χαρουπόμελο
- Αλάτι - πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένουμε το σολομό και τον αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, τις σκελίδες σκόρδου χτυπημένες, το χαρουπόμελο, το κρασί, το χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα το σολομό, προσθέτουμε το φρέσκο εστραγκόν και τον αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί.
- Μεταφέρουμε τον σολομό στο πυρέξ, περιχύνουμε με τη σάλτσα και τον αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς και τον ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
- Βράζουμε τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μαργαρίνη με βούτυρο.
- Λιώνουμε το σκόρδο και το σωτάρουμε και προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες.
- Στη συνέχεια λιώνουμε τις γλυκοπατάτες με το εργαλείο του πουρέ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Για το καραμελωμένο κυδώνι:
- Ψιλοκόβουμε το κυδώνι.
- Ζεσταίνουμε μαργαρίνη με βούτυρο στο τηγάνι και σωτάρουμε το κυδώνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το χαρουπόμελο, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του και να καραμελώσει.
- Σερβίρουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας, προσθέτουμε το καραμελωμένο κυδώνι και το σολομό.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα σολομού και πασπαλίζουμε με μαύρο και λευκό καβουρδισμένο σουσάμι.
Ημέρα προβολής 17/12/13
Πηγή - chefonair.gr \ Συνταγή από την Chef Καρολίνα Δωρήτη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου