ΜΕΝΟΥ

Pages

Σολομός με πουρέ γλυκοπατάτας & καραμελωμένο κυδώνι

Μία διαφορετική πρόταση για το γιορτινό σας τραπέζι











~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 600 γρ. φιλέτο σολομού
  • 3 κ.γ. μουστάρδα Maille Dijon Originale
  • 3 κ.σ. χαρουπόμελο
  • ¾ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κλων. φρέσκο εστραγκόν
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. μαυροκούκι
  • Αγουρέλαιο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι


Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
  • 4 γλυκοπατάτες κόκκινες
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.γ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 10 κ.σ. ζωμό λαχανικών Κnorr Σπιτικός
  • Αλάτι - πιπέρι


Για το κυδώνι:
  • 1/2 κυδώνι
  • 2 κ.γ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 4-6 κ.σ. ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • 3 κ.σ. χαρουπόμελο
  • Αλάτι - πιπέρι




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένουμε το σολομό και τον αλατοπιπερώνουμε. 
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, τις σκελίδες σκόρδου χτυπημένες, το χαρουπόμελο, το κρασί, το χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. 
  • Περιχύνουμε με τη σάλτσα το σολομό, προσθέτουμε το φρέσκο εστραγκόν και τον αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί. 
  • Μεταφέρουμε τον σολομό στο πυρέξ, περιχύνουμε με τη σάλτσα και τον αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου. 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς και τον ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
  • Βράζουμε τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες. 
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μαργαρίνη με βούτυρο. 
  • Λιώνουμε το σκόρδο και το σωτάρουμε και προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες. 
  • Στη συνέχεια λιώνουμε τις γλυκοπατάτες με το εργαλείο του πουρέ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε. 
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Για το καραμελωμένο κυδώνι:
  • Ψιλοκόβουμε το κυδώνι. 
  • Ζεσταίνουμε μαργαρίνη με βούτυρο στο τηγάνι και σωτάρουμε το κυδώνι σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το χαρουπόμελο, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του και να καραμελώσει.
  • Σερβίρουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας, προσθέτουμε το καραμελωμένο κυδώνι και το σολομό. 
  • Περιχύνουμε με τη σάλτσα σολομού και πασπαλίζουμε με μαύρο και λευκό καβουρδισμένο σουσάμι.


Ημέρα προβολής 17/12/13

Πηγή - chefonair.gr \ Συνταγή από την Chef Καρολίνα Δωρήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου