ΜΕΝΟΥ

Pages

Γρήγορες συνταγές με γιαούρτι


3 συνταγιές με γιαούρτι που θα σας ξετρελάνουν.







 


Με βύσσινο:
  • Παίρνουμε 1 βαζάκι γλυκό του κουταλιού βύσσινο. 
  • Στραγγίζουμε τα βύσσινα και αραιώνουμε το σιρόπι με λίγο χλιαρό νερό. 
  • Χτυπάμε καλά στο μίξερ μισό κιλό στραγγιστό γιαούρτι και μια μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος με 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια μέχρι να γίνουν αφράτα. 
  • Βουτάμε 1,5 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ στο αραιωμένο σιρόπι και τα στρώνουμε σε πυρέξ. 
  • Απλώνουμε από πάνω μία στρώση κρέμα και μερικά βύσσινα.
  • Συνεχίζουμε με σαβαγιάρ και κρέμα ώσπου να τελειώσουν τα υλικά. 
  • Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι κρέμα. 
  • Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο.


Με λεμόνι:
  • Ανακατεύουμε καλά 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα.
  • Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα 2 λεμονιών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 
  • Βάζουμε σε 6 ποτηράκια από 2 μπισκότα Mιράντα θρυμματισμένα και 1-2 κουταλιές κρέμα. 
  • Επαναλαμβάνουμε. 
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να δέσει η κρέμα. 
  • Σερβίρουμε με σαντιγί και φρούτα εποχής.


Με αρμπαρόριζα:
  • Μουλιάζουμε 2 φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. 
  • Χτυπάμε με το μίξερ 200 ml κρέμα γάλακτος μαζί με 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. 
  • Προσθέτουμε 500 γρ. γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. 
  • Ζεσταίνουμε 6 κουτ. σούπας νερό σε μπρίκι. 
  • Στραγγίζουμε τη ζελατίνη από το κρύο νερό και τη διαλύουμε στο ζεστό. 
  • Ρίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στη μους και προσθέτουμε 6-7 φύλλα αρμπαρόριζας ψιλοκομμένα. 
  • Ανακατεύουμε απαλά, μοιράζουμε σε ποτήρια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. 
  • Σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας.

Πηγή - thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου