3 συνταγιές με γιαούρτι που θα σας ξετρελάνουν.
Με βύσσινο:
- Παίρνουμε 1 βαζάκι γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
- Στραγγίζουμε τα βύσσινα και αραιώνουμε το σιρόπι με λίγο χλιαρό νερό.
- Χτυπάμε καλά στο μίξερ μισό κιλό στραγγιστό γιαούρτι και μια μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος με 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια μέχρι να γίνουν αφράτα.
- Βουτάμε 1,5 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ στο αραιωμένο σιρόπι και τα στρώνουμε σε πυρέξ.
- Απλώνουμε από πάνω μία στρώση κρέμα και μερικά βύσσινα.
- Συνεχίζουμε με σαβαγιάρ και κρέμα ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.
- Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι κρέμα.
- Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Με λεμόνι:
- Ανακατεύουμε καλά 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα.
- Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα 2 λεμονιών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Βάζουμε σε 6 ποτηράκια από 2 μπισκότα Mιράντα θρυμματισμένα και 1-2 κουταλιές κρέμα.
- Επαναλαμβάνουμε.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Σερβίρουμε με σαντιγί και φρούτα εποχής.
Με αρμπαρόριζα:
- Μουλιάζουμε 2 φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
- Χτυπάμε με το μίξερ 200 ml κρέμα γάλακτος μαζί με 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε 500 γρ. γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε 6 κουτ. σούπας νερό σε μπρίκι.
- Στραγγίζουμε τη ζελατίνη από το κρύο νερό και τη διαλύουμε στο ζεστό.
- Ρίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στη μους και προσθέτουμε 6-7 φύλλα αρμπαρόριζας ψιλοκομμένα.
- Ανακατεύουμε απαλά, μοιράζουμε σε ποτήρια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας.
Πηγή - thecookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου