ΜΕΝΟΥ

Pages

“Sacher-Torte” Αυστριακό Χριστουγεννιάτικο Κέικ με σοκολάτα και μαρμελάδα βερύκοκο

''Sacher-Torte'', το πιο διάσημο Αυστριακό Χριστουγεννιάτικο Κέικ, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους !

Χρόνος Προετοιμασίας : 60'





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 370 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 6 αυγά
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και επιπλέον 250 γρ. για το γλάσο
  • 250 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 5 ml σιρόπι καλαμποκιού ( 1 κ.γ.)


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Λιώνoυμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Σ ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το baking powder.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους (όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου).
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα σιγά σιγά ( να μην είναι πολύ ζεστή).
  • Σβήνουμε το μίξερ και με την σπάτουλα ανακατεύοντας απαλά, προσθέτουμε εναλλάξ το μίγμα αλευριού και την μαρέγκα (να τελειώσει πρώτα το αλεύρι).
  • Σε στρογγυλό τσέρκι ή ταψί 25 εκ. βάζουμε λαδόκολλα, την οποία βρέχουμε με λίγο νερό, για να μπορέσουμε να την στρώσουμε καλά, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αντίσταση, στην μεσαία σχάρα, για περίπου 35-40’.
  • Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
  • Αφού κρυώσει πολύ καλά (καλύτερα την επόμενη μέρα), το κόβουμε οριζόντια στη μέση και απλώνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο.
  • Αφήνουμε λίγη μαρμελάδα 3-4 κουταλιές, που την αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό (2-3 κουταλιές) και με το πινέλο, αλείβουμε όλη την επιφάνεια του κέικ.
  • Tέλος φτιάχνουμε το γλάσο, λιώνοντας τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφού προσθέσουμε τη γλυκόζη και το βούτυρο, καλύπτουμε όλο το κέικ (πάνω από την μαρμελάδα).

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου