''Sacher-Torte'', το πιο διάσημο Αυστριακό Χριστουγεννιάτικο Κέικ, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους !
Χρόνος Προετοιμασίας : 60'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 370 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 6 αυγά
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και επιπλέον 250 γρ. για το γλάσο
- 250 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
- 5 ml σιρόπι καλαμποκιού ( 1 κ.γ.)
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Λιώνoυμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Σ ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το baking powder.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους (όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου).
- Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα σιγά σιγά ( να μην είναι πολύ ζεστή).
- Σβήνουμε το μίξερ και με την σπάτουλα ανακατεύοντας απαλά, προσθέτουμε εναλλάξ το μίγμα αλευριού και την μαρέγκα (να τελειώσει πρώτα το αλεύρι).
- Σε στρογγυλό τσέρκι ή ταψί 25 εκ. βάζουμε λαδόκολλα, την οποία βρέχουμε με λίγο νερό, για να μπορέσουμε να την στρώσουμε καλά, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αντίσταση, στην μεσαία σχάρα, για περίπου 35-40’.
- Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
- Αφού κρυώσει πολύ καλά (καλύτερα την επόμενη μέρα), το κόβουμε οριζόντια στη μέση και απλώνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο.
- Αφήνουμε λίγη μαρμελάδα 3-4 κουταλιές, που την αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό (2-3 κουταλιές) και με το πινέλο, αλείβουμε όλη την επιφάνεια του κέικ.
- Tέλος φτιάχνουμε το γλάσο, λιώνοντας τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφού προσθέσουμε τη γλυκόζη και το βούτυρο, καλύπτουμε όλο το κέικ (πάνω από την μαρμελάδα).
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου