Χρόνος Προετοιμασίας 50'
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 1000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- Αλάτι μια πρέζα
- 720 ml. ελαιόλαδο
- 880 γρ. ζάχαρη
- 120 ml χυμό πορτοκάλι
- 120 ml κονιάκ
- 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
- 20 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 720 ml νερό
- 30 κ.σ. μέλι ( 3 φλ.τσ.)
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τα αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και τα κρατάμε στην άκρη.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το λάδι, το 1 φλ. τσ. ζάχαρη και το χυμό του πορτοκαλιού μέχρι να αρχίσει το μίγμα μας να ασπρίζει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, το γαρύφαλλο και την κανέλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Αφού τα υλικά μας έχουν ανακατευτεί προθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
- Αφού έχουμε προσθέσει όλο το αλεύρι βάζουμε τη ζύμη μας σε ένα μπολ τη ζυμώνουμε με τα χέρια και στη συνέχεια την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη με μια πετσέτα για περίπου 30 λεπτά ώστε να ξεκουραστεί.
- Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το 1 φλ. τσ. της καρυδόψυχας μαζί με ½ φλ. τσ. ζάχαρη.
- Αργότερα ζυμώνουμε τη ζύμη μας για άλλη μια φορά και αρχίζουμε να πλάθουμε τα μελομακάρονα μας σαν μικρές πίτες.
- Βάζουμε σε κάθε μικρό πιτάκι μια κ.γ. από το μίγμα καρυδιού και ζάχαρης και κλείνουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να κλείσουμε καλά μέσα τη γέμιση και να πάρει το πιτάκι μας σχήμα μελομακάρονου.
- Τα τοποθετούμε σε αλάδωτο ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Εν τω μεταξύ και όσο τα μελομακάρονα μας κρυώνουν φτιάχνουμε το σιρόπι.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι και αφήνουμε να βράσουν.
- Παίρνουμε τα μελομακάρονα μας και τα τοποθετούμε μέσα στο ζεστό σιρόπι, τα αφήνουμε για μερικά λεπτά ώστε να μελώσουν καλά και στη συνέχεια τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
- Πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα μας με το καρύδι και αν θέλουμε λίγη ακόμα κανέλα.
- Τα μελομακάρονα μας είναι έτοιμα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου