Η νέα γλυκιά απόλαυση μετά τα Cronuts που θα σας ξετρελάνει!
Duffins, η συνταγή που συνδιάζει άψογα το donut με το muffin.
Χρόνος Προετοιμασίας 30'
Πηγή - cookbox.gr
Duffins, η συνταγή που συνδιάζει άψογα το donut με το muffin.
Χρόνος Προετοιμασίας 30'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 6 άτομα
- 60 γρ. βούτυρο και επιπλέον 30 γρ. λιωμένο για το γλάσο
- 60 ml. ηλιέλαιο
- 110 γρ. ζάχαρη
- 75 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 αυγά
- 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 3/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- Αλάτι 3/4 κ.γ.
- 1 βανίλια και επιπλέον 1 για το γλάσο
- 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 240 ml. γάλα
- 160 γρ. ζάχαρη άχνη για το γλάσο
- 30 ml νερό ζεστό ( 2 κ.σ.)
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
- Προετοιμάζουμε τις ειδικές θηκούλες για τα muffins βουτυρώνοντας τις θηκούλες ή βάζοντας χαρτάκια. Η συνταγή είναι για 12 muffins.
- Σε ένα μπόλ χτυπάμε το βούτυρο με το λάδι και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να ομοιογενοποοιηθεί και να αφρατέψει το μίγμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και αυτά.
- Προσθέτουμε το μπέικιν, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, αλάτι και τη βανίλια. Προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.
- Μοιράζουμε τη ζύμη στις θηκούλες, σχεδόν τις γεμίζουμε, και ψήνουμε στο φούρνο για 15-17 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα και να βάζουμε στο κέντρο του καθενός ένα μαχαιράκι και να βγαίνει καθαρό.
- Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το νερό μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα. Αφήνουμε το γλάσο στην άκρη.
- Βγάζουμε τα muffins απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αφού κρυώσουν τα βγάζουμε απο το φούρνο και τα βουτάμε στο γλάσο.
- Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει και να στερεοποιηθεί πάνω στο muffin και άν θέλουμε βουτάμε στο γλάσο για δεύτερη φορά.
- Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει και έπειτα σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου