ΜΕΝΟΥ

Pages

Duffins

Η νέα γλυκιά απόλαυση μετά τα Cronuts που θα σας ξετρελάνει!
Duffins, η συνταγή που συνδιάζει άψογα το donut με το muffin.


Χρόνος Προετοιμασίας 30'






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 6 άτομα
  • 60 γρ. βούτυρο και επιπλέον 30 γρ. λιωμένο για το γλάσο
  • 60 ml. ηλιέλαιο
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά
  • 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 3/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • Αλάτι 3/4 κ.γ.
  • 1 βανίλια και επιπλέον 1 για το γλάσο
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 240 ml. γάλα
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη για το γλάσο
  • 30 ml νερό ζεστό ( 2 κ.σ.)


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
  • Προετοιμάζουμε τις ειδικές θηκούλες για τα muffins βουτυρώνοντας τις θηκούλες ή βάζοντας χαρτάκια. Η συνταγή είναι για 12 muffins.
  • Σε ένα μπόλ χτυπάμε το βούτυρο με το λάδι και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να ομοιογενοποοιηθεί και να αφρατέψει το μίγμα. 
  • Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και αυτά. 
  • Προσθέτουμε το μπέικιν, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, αλάτι και τη βανίλια. Προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη στις θηκούλες, σχεδόν τις γεμίζουμε, και ψήνουμε στο φούρνο για 15-17 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα και να βάζουμε στο κέντρο του καθενός ένα μαχαιράκι και να βγαίνει καθαρό.
  • Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το νερό μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα. Αφήνουμε το γλάσο στην άκρη.
  • Βγάζουμε τα muffins απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
  • Αφού κρυώσουν τα βγάζουμε απο το φούρνο και τα βουτάμε στο γλάσο. 
  • Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει και να στερεοποιηθεί πάνω στο muffin και άν θέλουμε βουτάμε στο γλάσο για δεύτερη φορά.
  • Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει και έπειτα σερβίρουμε.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου