Λαχταριστό γεύμα για το μεσημεριανό σας με τρομερή γεύση
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6-8 άτομα
- 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι ψιλoκομμένο
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού τυριά τριμμένα (κασέρι, κεφαλογραβιέρα)
- ½ φλυτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό αρετσίνωτο
- ½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 αυγό
- αλάτι
- κόκκινο και μαύρο πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- ρίγανη
- μπαχάρι
- κύμινο
- δενδρολίβανο
- 5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
Για την μπεσαμέλ
- 7-8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 4 φλυτζάνια τσαγιού φρέσκο βρασμένο γάλα
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι και πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για το μείγμα πατάτες - κιμά- Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια σκελίδα σκόρδο κι όταν βγάλει το άρωμα της, την αφαιρούμε.
- Έπειτα σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί, προσθέτουμε τον κιμά σπασμένο σε κομμάτια μαζί με αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι, δενδρολίβανο και αφού σβήσουμε με το κρασί, προσθέτουμε και την ντομάτα και αφήνουμε να πιει το ζουμί του για 20 λεπτά και τακτικά ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
- Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις στρώνουμε σε ταψάκι νούμερο 27.
- Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνουμε τον κιμά και από πάνω την μπεσαμέλ.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά.
Για την μπεσαμέλ
- Βάζουμε κι ένα κατσαρολάκι σε μεσαία εστία, μέσα στο οποίο λιώνουμε το βούτυρο μας.
- Μόλις λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μη μας κολλήσει.
- Όταν το βούτυρο με αλεύρι γίνουν ένα, τότε προσθέτουμε σιγά- σιγά το βρασμένο γάλα, χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα.
- Αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου