Σουφλέ με γεμάτη και απαλή γεύση που λιώνει στο στόμα
Για την μπεσαμέλ
Πηγή - sidagi.gr
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 2-4 άτομα
Για το σουφλέ - 3 φλιτζάνια γραβιέρα
- Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 βραστές πατάτες
- 5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
Για την μπεσαμέλ
- 7 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- 1 κούπα γραβιέρα
- Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
- 4 φλυτζάνια γάλα φρέσκο
- 6 κουταλιές βούτυρο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 25 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί.
- Στη συνέχεια σε μπολ έριξα το γάλα και προσθέτετε λίγο- λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
- Αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε 4-5 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη, λίγο αλατοπίπερο, λίγο μοσχοκάρυδο και τέλος το αυγό και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά μας και είναι έτοιμη η μπεσαμέλ.
- Έπειτα με ένα πινελάκι αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και στρώνουμε τις βραστές πατάτες κομμένες σε ροδέλες.
- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε από πάνω το ζαμπόν ψιλοκομμένο και λίγη τριμμένη γραβιέρα, απο πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου