ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτσα με ντομάτα και μοτσαρέλα


Μία σπιτική πίτσα για όλους


Προετοιμασία 20΄
Αναμονή 60΄
Μαγείρεμα 50΄



~ ~ ~ ~ ~ Υλικά  ~ ~ ~ ~ ~
για 2 τεμάχια
Για τη ζύμη
  • 1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • 3/4 φλιτζανιού νερό χλιαρό
  • 45 γρ. μαγιά φρέσκια
  • 3½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 + 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο


Για τη γέμιση
  • 2 μπαλίτσες μοτσαρέλα σε κύβους
  • 4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • ελαιόλαδο φρέσκο

Για τη σάλτσα
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη σάλτσα: 
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου, ανακατεύοντας συχνά και λιώνοντας με πιρούνι τα ντοματάκια. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το κρασί και το νερό σε μεγάλο μπολ και τρίβουμε τη μαγιά με το χέρι μέσα στα υγρά. 
  • Αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η μαγιά και να ενεργοποιηθεί. 
  • Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ μία κουταλιά ελαιόλαδο, το μέλι, την τριμμένη παρμεζάνα και το αλάτι. 
  • Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και βάζουμε 1 φλιτζάνι αλεύρι. 
  • Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να αναμειχθεί το αλεύρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια.
  • Μόλις δέσει το μείγμα, αλευρώνουμε μια επιφάνεια στην κουζίνα και το μεταφέρουμε εκεί. Ζυμώνουμε για 6 λεπτά με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη. 
  • Αλείφουμε ένα καθαρό μεγάλο μπολ με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη. 
  • Σκεπάζουμε το μπολ με νωπή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη σε ένα σημείο της κουζίνας να ξεκουραστεί για 45 λεπτά. 
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε 2 αλευρωμένα ταψιά. 
  • Τα απλώνουμε με το χέρι να καλύψουν όλη την επιφάνεια του ταψιού και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά. 
  • Αν έχουμε δυσκολία να τα απλώσουμε με το χέρι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πλάστη. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. 
  • Απλώνουμε πάνω σε κάθε πίτσα μια πολύ λεπτή στρώση σάλτσα ντομάτας και τη μισή μοτσαρέλα. 
  • Μοιράζουμε την τριμμένη παρμεζάνα, τις ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.


Πηγή - ethnos.gr \ Συνταγή του Κώστα Τσίγκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου