ΜΕΝΟΥ

Pages

Υγρό κέϊκ φουντουκιού με φυστικοβούτυρο & μαρμελάδα (Barcelona)


Ενα φανταστικό κέϊκ φουντουκιού που θα σας ξετρελάνει

Hμέρα προβολής 20/12/13. 
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 270 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 4 αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. φουντούκια
  • 120 γρ. φιστικοβούτυρο Calve Απαλό
  • 100 γρ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους
  • Ζάχαρη άχνη


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με μαργαρίνη με βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη.
  • Όταν αφρατέψουν, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι, για να ενωθούν τα δύο μείγματα. 
  • Τρίβουμε τα φουντούκια, τα προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ και ανακατεύουμε ξανά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο φόρμες και μοιράζουμε στα δύο το μείγμα του κέικ. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 15 λεπτά. 
  • Βγάζουμε τις φόρμες από το φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε. 
  • Αλείφουμε με φυστικοβούτυρο το ένα παντεσπάνι σε όλη την επιφάνεια, από πάνω αλείφουμε με τη μαρμελάδα και σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. 
  • Για διακόσμηση, τοποθετούμε στην επιφάνεια του κέικ ένα χαρτάκι για γλυκά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, για να βγει το αποτύπωμα της δαντέλας στο κέικ.


Πηγή - chefonair.gr \ Συνταγή της Chef Ιωάννα Χαλμούκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου