Ενα φανταστικό κέϊκ φουντουκιού που θα σας ξετρελάνει
Hμέρα προβολής 20/12/13.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 270 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 4 αβγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. φουντούκια
- 120 γρ. φιστικοβούτυρο Calve Απαλό
- 100 γρ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους
- Ζάχαρη άχνη
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με μαργαρίνη με βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη.
- Όταν αφρατέψουν, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι, για να ενωθούν τα δύο μείγματα.
- Τρίβουμε τα φουντούκια, τα προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ και ανακατεύουμε ξανά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο φόρμες και μοιράζουμε στα δύο το μείγμα του κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε τις φόρμες από το φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
- Αλείφουμε με φυστικοβούτυρο το ένα παντεσπάνι σε όλη την επιφάνεια, από πάνω αλείφουμε με τη μαρμελάδα και σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
- Για διακόσμηση, τοποθετούμε στην επιφάνεια του κέικ ένα χαρτάκι για γλυκά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, για να βγει το αποτύπωμα της δαντέλας στο κέικ.
Πηγή - chefonair.gr \ Συνταγή της Chef Ιωάννα Χαλμούκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου