ΜΕΝΟΥ

Pages

Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Χορταστική πίτα με φύλλο σφολιάτας και γέμιση από μπεσαμέλ και κιμά

Συστατικά
  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 1/2 κιλό αρνί ψιλοκομμένο (μαγειρεμένο)
  • 1/2 κιλό χοιρινό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Λίγη ματζουράνα

  Τρόπος παρασκευής
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα ντοματάκια, το ρύζι, το μαιντανό, την ματζουράνα, αλάτι - πιπέρι και το τριμμένο κεφαλοτύρι (προαιρετικά).
  • Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά.
  • Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα (καλά λαδωμένα), αδειάζουμε την γέμιση και σκέπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (επίσης καλά λαδωμένα).
  • Χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου