ΜΕΝΟΥ

Pages

Τραγανά καλαμαράκια με πάπρικα και ρίγανη

Τα λόγια είναι περιττά , μία συνταγή που θα σας ενθουσιάσει.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Ν/Α
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 700 γρ. καλαμάρια
  • 100 γρ. αλεύρι για ψωμί
  • 50 γρ. αλεύρι σιμιγδαλένιο
  • 1 κ.σ. πιπέρι, αλεσμένο
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • ½ κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ. περίπου. Βάζουμε τις ροδέλες πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει επιπλέον υγρά.
  • Σε μια σακούλα που κλείνει ή ένα τάπερ βάζουμε τα αλεύρια, το αλατοπίπερο, την πάπρικα και τη ρίγανη, προσθέτουμε και λίγες - λίγες ροδέλες καλαμάρι και κουνάμε για να καλυφτούν οι ροδέλες.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι για να τηγανίσουμε τα καλαμαράκια. Όταν ζεσταθεί καλά, τηγανίζουμε τα καλαμαράκια λίγα - λίγα, για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, αφήνοντάς τα να στεγνώσουν για 1 - 2 λεπτά.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου