Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Ν/Α
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 700 γρ. καλαμάρια
- 100 γρ. αλεύρι για ψωμί
- 50 γρ. αλεύρι σιμιγδαλένιο
- 1 κ.σ. πιπέρι, αλεσμένο
- 2 κ.σ. αλάτι
- ½ κ.σ. πάπρικα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ. περίπου. Βάζουμε τις ροδέλες πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει επιπλέον υγρά.
- Σε μια σακούλα που κλείνει ή ένα τάπερ βάζουμε τα αλεύρια, το αλατοπίπερο, την πάπρικα και τη ρίγανη, προσθέτουμε και λίγες - λίγες ροδέλες καλαμάρι και κουνάμε για να καλυφτούν οι ροδέλες.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι για να τηγανίσουμε τα καλαμαράκια. Όταν ζεσταθεί καλά, τηγανίζουμε τα καλαμαράκια λίγα - λίγα, για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, αφήνοντάς τα να στεγνώσουν για 1 - 2 λεπτά.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου