Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 400 γρ. λινγκουίνι
- 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 300 γρ. μύδια
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 600 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 1 πιπεριά καυτερή (χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη)
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας ψίχουλα ψωμιού
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Eκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε στο λάδι το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τα θαλασσινά και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Στο μεταξύ βράζουμε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου και αφού τα σουρώσουμε, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
- Μεταφέρουμε σε ταψάκι, πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα και ψήνουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου