ΜΕΝΟΥ

Pages

Λινγκουίνι αραμπιάτα με γαρίδες και μύδια


Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα τέτοιο πιάτο.










 

Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 400 γρ. λινγκουίνι
  • 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 300 γρ. μύδια
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 600 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 πιπεριά καυτερή (χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη)
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ψίχουλα ψωμιού
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Eκτέλεση
  • Τσιγαρίζουμε στο λάδι το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
  • Προσθέτουμε τα θαλασσινά και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Στο μεταξύ βράζουμε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου και αφού τα σουρώσουμε, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. 
  • Μεταφέρουμε σε ταψάκι, πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα και ψήνουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου