Συνταγή : MIME.COM
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 300 γρ. ρύζι basmati βρασμένο
- 6 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 8 γαρίδες Nο 1 βρασμένες και καθαρισμένες
- 60 γρ. χταπόδι ξιδάτο σε κομμάτια μπουκιάς
- 8 καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 2 πιπεριές χρωματιστές σε μπαστουνάκια
- μερικές κλωστές σαφράν
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη
- 20 ml κρασί λευκό γλυκό
- 2 κουτ. σούπας κόλιαντρο φρεσκοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Pίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμυδάκι σε φαρδύ τηγάνι να τσιγαριστεί για 2 λεπτά. Οταν μαραθεί, ρίχνουμε τα καλαμάρια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι, και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Στο τέλος, ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι, ανακατεύουμε μία φορά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Aφήνουμε το φαγητό για 10 λεπτά περίπου ώστε να ενωθούν καλά οι γεύσεις και σερβίρουμε.
Tip:
- Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα καλαμαράκια με κάποιο ψάρι της αρεσκείας μας ή να προσθέσουμε και άλλα θαλασσινά (π.χ. μύδια), απλά θα τα αφήσουμε στη φωτιά για 2 λεπτά ακόμα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου