ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινές μπριζόλες με χαλούμι και τυλιχτές πατάτες



Φανταστική πρόταση για να φτιάξετε τις μπριζόλες σας, δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε.











Συνταγή :  Ηλία Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 1 ώρα και 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 6 μπριζόλες χοιρινές (από λαιμό)
  • 6 πατάτες μέτριες
  • 150 γρ. χαλούμι
  • 6 κουτ. σούπας σάλτσα μήλου
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές τους. Τις ψήνουμε στο γκριλ για 12-15 λεπτά, γυρίζοντάς τες μία φορά. 
  • Βγάζουμε τις μπριζόλες από τον φούρνο, αλείφουμε καθεμία με μία κουταλιά σάλτσα μήλου και τοποθετούμε επάνω τους από μία φέτα χαλούμι. 
  • Στη συνέχεια, τις βάζουμε ξανά στο γκριλ και τις ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Παράλληλα, πλένουμε τις πατάτες χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους. 
  • Τυλίγουμε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο μαζί με μπόλικο χοντρό αλάτι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα περίπου. (Είναι έτοιμες όταν τρυπιούνται εύκολα με μαχαίρι). 
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με σαλάτα πράσινη.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου