Συνταγή : Ηλία Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 1 ώρα και 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 6 μπριζόλες χοιρινές (από λαιμό)
- 6 πατάτες μέτριες
- 150 γρ. χαλούμι
- 6 κουτ. σούπας σάλτσα μήλου
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές τους. Τις ψήνουμε στο γκριλ για 12-15 λεπτά, γυρίζοντάς τες μία φορά.
- Βγάζουμε τις μπριζόλες από τον φούρνο, αλείφουμε καθεμία με μία κουταλιά σάλτσα μήλου και τοποθετούμε επάνω τους από μία φέτα χαλούμι.
- Στη συνέχεια, τις βάζουμε ξανά στο γκριλ και τις ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Παράλληλα, πλένουμε τις πατάτες χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους.
- Τυλίγουμε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο μαζί με μπόλικο χοντρό αλάτι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα περίπου. (Είναι έτοιμες όταν τρυπιούνται εύκολα με μαχαίρι).
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας με σαλάτα πράσινη.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου