ΜΕΝΟΥ

Pages

Μοσχάρι στρογκανόφ με χυλοπίτες

Μία λαχταριστή πρόταση για το Κυριακάτικο τραπέζι.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 450 γρ φιλέτο μοσχάρι, κομμένο σε λωρίδες
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο αλατισμένο, ξεχωριστά
  • 1/4 φλ κρεμμύδι, κομμένο
  • 225 γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ ζωμός μοσχαρίσος, χωρίς πολύ αλάτι
  • 340 γρ χυλοπίτες
  • 2/3 φλ γιαούρτι 2% λιπαρά ή πλήρες
  • 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, κομμένο
  • γλυκιά καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση
  • Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει και προσθέτουμε το μοσχάρι σε μία στρώση.
  • Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μοσχάρι.
  • Αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε 2 κ.σ. βούτυρο στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
  • Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και να ροδίσει ελαφρώς, για 30''-1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το ζωμό, σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Μαγειρεύουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σουρώνουμε και ανακατεύουμε με 1 κ.σ. βούτυρο.
  • Επιστρέφουμε την κατσαρόλα με τα μανιτάρια και τη σάλτσα στη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχάρι με τους χυμούς του.
  • Όταν ζεσταθεί, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και τον άνηθο, ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθεί.
  • Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται.
  • Σερβίρουμε με χυλοπίτες και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου