Αν οι γιορτές ήταν άρωμα, θα ήταν κέικ με μπαχαρικά.
Το κέικ με μπαχαρικά-όταν συνοδεύεται και από ένα χριστουγεννιάτικο τσάι με πορτοκάλι και-επίσης-μπαχαρικά, είναι από μόνο του ένα γιορτινό κάλεσμα. Σ'αυτό που θα περάσεις χαλαρά και παρεϊστικα, στο πιο αγαπησιάρικο πάρτυ των γιορτών-και άσε τους άλλους να σκοτώνονται σε χρονοβόρα μαγειρέματα.
Υλικά
Εκτέλεση
Γιατί τα Χριστούγεννα αξίζουν Lurpak!
Πηγή - www.pirouni.gr
Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Το κέικ με μπαχαρικά-όταν συνοδεύεται και από ένα χριστουγεννιάτικο τσάι με πορτοκάλι και-επίσης-μπαχαρικά, είναι από μόνο του ένα γιορτινό κάλεσμα. Σ'αυτό που θα περάσεις χαλαρά και παρεϊστικα, στο πιο αγαπησιάρικο πάρτυ των γιορτών-και άσε τους άλλους να σκοτώνονται σε χρονοβόρα μαγειρέματα.
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλο τριμμένο
- 1 κ.σ. κάρδαμο σε σκόνη
- 1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
- 1 κ.σ. κόλιανδρο σε σκόνη
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- μια σταλίτσα αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και το αλάτι για 10 λεπτά, στη μέγιστη ταχύτητα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μέτριο, ενσωματώνουμε ένα-ένα τα αβγά και τα μπαχαρικά με το τζίντζερ, εκτός από το ξύσμα.
- Σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, το αλάτι και τη μπέικιν εναλλάξ με τον χυμό, μέχρι να ενσωματωθούν.
- Τραβάμε έξω τον κάδο, ρίχνουμε το ξύσμα και με κουτάλι το ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα του κέικ.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. (Δοκιμάζουμε με το πιρούνι και αν δεν βγει υγρό, είμαστε έτοιμοι!)
- Αν θέλουμε, μπορούμε να διακοσμήσουμε το κέικ με γλάσο: σε ένα μπολ, χτυπάμε με το σύρμα 2 φλ. ζάχαρη άχνη, 2 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 κ.γ. κανέλα και 1 βανίλια.
Γιατί τα Χριστούγεννα αξίζουν Lurpak!
Πηγή - www.pirouni.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου