ΜΕΝΟΥ

Pages

Φραουλένιο Και… Πανεύκολο!

Όπως και να την κάνεις τη φράουλα, θα βγει όμορφη, γεμάτη άρωμα, κόκκινη σαν την άνοιξη και σαν το πάθος. Αυτό το κέικ θα το λατρέψεις άμα είσαι αρχάριος ή άμα δεν το’χεις και πολύ με το γλυκό. Ταιριάζει σε όλες τις ώρες και αγαπά το παγωτό βανίλια.




Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά
Για το κέικ
  • 70 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak και λίγο επιπλέον για την ταρτιέρα
  • 125 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 10 κ.σ. ζάχαρη
  • 10 κ.σ. αλεύρι
  • 500 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
  • 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  • 6 αβγά
  • 2 βανίλιες

Για τη σος 
  • 1 κεσεδάκι φράουλες κομμένες στη μέση ή στα 4
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση
Για το κέικ
  • Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια ταρτιέρα (30εκ. διάμετρο)
  • Ψιλοκόβουμε τις φράουλες
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να μην κάψει.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός όλα μαζί τα υλικά εκτός από τις φράουλες.
  • Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε και τις φράουλες.
  • Ανακατεύουμε με κουτάλι και μεταφέρουμε το μείγμα στην ταρτιέρα.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Κάνουμε τη δοκιμή με το μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε.
  • Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
  • Το σερβίρουμε με τη σος από φράουλες.

Για τη φραουλένια σος 
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε.
  • Σε δυνατή φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει ελαφρά, σαν ελαφρύ συρόπι, το ζουμάκι.
  • Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το σερβίρουμε μαζί με το κέικ.

Και ένα κόλπο!
  • Αν δεν έχουμε φράουλες για τη σος, αραιώνουμε σε ένα μπολ 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα με 4 κ.σ. νερό και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού.
  • Μπορούμε να συνοδεύσουμε το κέικ με οποιαδήποτε σος ή μαρμελάδα φρούτου.

Πηγή - www.pirouni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου