ΜΕΝΟΥ

Pages

Βάφλες γεμιστές με σάλτσα μήλου, μέλι και καρύδια

Μία γλυκιά πρόταση που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
Για τη σάλτσα μήλου
  • ½ κιλό βιολογικά μήλα στάρκιν
  • ½ φλ. νερό
  • ½ λεμόνι, χυμός
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 βανίλια, σκόνη

Για τις βάφλες
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
  • 2 αβγά
  • 1 ½ φλ. γάλα ζεστό
  • 1/3 φλ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 βανίλια, σκόνη
  • 1 μήλο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
  • 200 γρ. μέλι
  • 1 φλ. καρύδια, τριμμένα


Εκτέλεση
Για τη σάλτσα μήλου
  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το νερό και το χυμό λεμονιού.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα μήλα να σιγοβράσουν για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
  • Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε την κανέλα και τη βανίλια.
  • Όταν τα μήλα μαλακώσουν αρκετά, τα λιώνουμε με τον πολτοποιητή πατάτας μέσα στην κατσαρόλα, την ώρα που το μείγμα σιγοβράζει.
  • Αφού πολτοποιήσουμε, δίνουμε μια βράση ακόμα στη σάλτσα, ανακατεύοντας.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Για τις βάφλες
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα που φτιάξαμε και χτυπάμε καλά.
  • Βάζουμε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μείγματος στη βαφλιέρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα.
  • Μόλις οι βάφλες κρυώσουν, αλείφουμε τη μία πλευρά της βάφλας με τη σάλτσα μήλου και από πάνω τοποθετούμε μία δεύτερη βάφλα για να φτιάξουμε σάντουιτς.
  • Γαρνίρουμε τις γεμιστές βάφλες με ψιλοκομμένο μήλο, μέλι, καρύδια και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου